BAFRA’DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Bafra ilçesinde,"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" düzenlendi.

 BAFRA’DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

       İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı,Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde, Bafra  Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

        Bafra ilçesinde Mehmet Akif Ersoy,12 Mart İstiklal Marşının kabulü etkinlikleri çerçevesinde, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinin programı ile anıldı.  

      Anma programına; Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

       Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın tarafından günün anlam önemini belirten bir konuşma yapıldı.

        Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın, Mehmet Âkif Ersoy'un, İstiklâl Marşı'yla sadece Kurtuluş Savaşı'na değil, milletin tarihsel yolculuğuna, gönül ve ruh yüceliğine ışık tuttuğunu kaydetti.

       Bafra ilçe Kaymakam Ali Katırcı ise konuşmasında, "Anadolu üzerinden bu millet istiklal mücadelesi verdi. Sonunda istiklale kavuştu, Cumhuriyetini kurdu. Bu topraklar üzerinde başımız dik, anlımız ak yaşıyorsak eğer, 'özgürüz' diyorsak bunu geçmişteki büyüklere, kahramanlara borçluyuz" dedi.

       Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nı anlatan şiirler okudu.        

       Daha sonra "Akif'in Yaşamından kesitler" adlı tiyatro gösterisi ve İstiklal Marşı oratoryosu sunuldu. Öğrenciler arasında düzenlenen "Milli Mücadele ve Mehmet Akif Ersoy" konulu resim ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

                                                                                   NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER