İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması ilgi Gördü

Bafra 30 Ağustos İlkokulunda, ‘12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı’ çerçevesinde, okulun öğrencileri arasında, "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması ilgi Gördü

    Bafra 30 Ağustos İlkokulu jüri üyeleri, İstiklal Marşı'nın okunması sırasındaki vurgu, durak ve tonlama, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, sözü ezgisine göre okuma, şiire kattığı yorum,  heyecan kontrolü ve sahneye hakimiyet gibi kriterleri göz önüne bulundurarak öğrencilere puanlama yaptı.

              YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER İLGİ GÖRDÜ

    Dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Belediye Başkan vekili Hüseyin Çamaş, Bafra 30 Ağustos İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Haşim Salur takdim edildi.

     Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, "Mehmet Akif Ersoy değerli bir yazar, şair, mütefekkir, fikir adamı, İstiklal Marşımızın şiirinin yazarıdır. Milleti uyandırmak için mücadele çalışması yapan bir şairimizdir. O mücadelenin fikir yönünü tefsir ediyor. Bugün milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle anıyorum. Okulumuzun yapmış olduğu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.   

                                                                  NAMIK AZGIN    

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER