"19 Mayıs Türk milletinin dönüm noktasıdır"

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Mesajında Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919'un 95'inci yıl dönümünün kutlandığına dikkati çeken Demir, şu ifadelere yer verdi:

          "Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk karşıladığımız kutlu bir bayramın yıl dönümdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bağımsızlık meşalesini Samsun'da yakarak Türk Milleti'ne rotasını gösterdiği gün olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Başlatılan bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.Büyük Atatürk, milletimiz için dönüm noktası olan bugünü gençlere armağan ederek, gençliğe ne büyük önem verdiğini göstermiştir. Biz de aynı anlayışla gençlerin geleceğimiz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir.Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yine bu vesile ile Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum."

       NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER