BAFRA'DA 19 MAYIS HÜZÜNLÜ GEÇTİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu Bafra’da da Soma’da yaşanan elim kaza dolayısıyla buruk kutlandı.

BAFRA'DA 19 MAYIS HÜZÜNLÜ GEÇTİ

      Bafra'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Başbakanlık tarafından milli yas ilan edilmesi üzerinde sade bir törenle kutlandı. Önceki yıllarda değişik etkinlikler kapsamında kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi töreni dışındaki bütün etkinlikleri ülke genelinde iptal edildi.
      19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 95.Yıldönümü kutlamaları kapsamında, çelenk sunma töreni Bafra Kent Meydanında yapıldı.

      Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Osman Şenocak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunma törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

      Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını tüm ülke olarak, buruk olarak kutluyoruz. Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia dolayısıyla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında, vatanımızın her yöresinde, her ilinde, her ilçesinde bu acıyı paylaşıyoruz. Bizlerde, Bafra'dan bu acıyı paylaşarak, bu bayramı karşıladık ve tüm ülkemizde olduğu gibi olayın olmasından itibaren, Türkiye genelinde, 3 günlük yas ilan edildi. Acımız daha çok taze dolayısıyla bu bayram gününde sözlerimizin başında Manisa Soma'da 301 insanımızı kaybettik. Allahtan onlara rahmet diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza acil şifalar ailelerine de sabrı cemil diliyorum. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi bende bütün Bafra adına bu taziyelerimizi iletiyorum. Bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında sadece resmi törenler gerçekleştiriliyor.  Acı büyük olunca ülkemizin her tarafı o acıyı paylaşıyor. Zaten millet olmanın özelliği de budur. Bir tarafınızda acı olduğunda siz bir vücut gibiyseniz her hangi bir tarafınıza gelen acı bütün vücudu etkiler dolayısıyla bugün bütün Türkiye`de hepimiz o 301 insanın acısını kendi içimizde hissediyoruz ve onları bu önemli günde taziye ile dua ile anıyoruz" dedi. 

      Çelenk sunma törenine; Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Osman Şenocak, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, ,daire amirleri, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, iş adamları, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar ve vatandaş katıldı.

                NAMIK AZGIN   

 




 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER