BAFRA’DA SÜNNET ŞÖLENİ

Bafra Belediyesi tarafından mahalle muhtarları katkısıyla organize edilen “11. Geleneksel Sünnet Şöleni”nde 167 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

BAFRA’DA SÜNNET ŞÖLENİ

       11.Geleneksel Sünnet etkinlik öncesi Bafra Çarşı Cami İmam Hatibi Abdullah Aslan tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 

                   BAFRA BELEDİYESİ 167 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ

          Belediye olarak zorunlu hizmetlerin yanı sıra vatandaşlara sosyal etkinliklerle hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Şahin, yardıma muhtaç ailelere destek amaçlı olarak düşünülen sünnet şölenlerine geleneksel olarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

          Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Sevinçler paylaşıldıkça büyür, üzüntülerde paylaşıldıkça küçülür. İmkânı olmayan ailelere kol kanat germek adına bu mutluluğu yaşatmak istedik. Bafra Belediyesi olarak gerek sünnet şöleni gerekse sosyal etkinliklerde her zaman birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Birlik ve beraberlik içinde dayanışma olunca hizmetler daha güzel oluyor. İşte ekonomik yönden sıkıntıda olup, belki de kendi çocuklarını istediği gibi merasim yapamayacak olan ailelerle, bugün 11.Geleneksel sünnet etkinliğini düzenledik. Gerçekten 167 tane çocuğumuz sünnet oldu. Yaklaşık 2 kardeş olanlar var.160 tene bir aileyi bir araya getirdik. Hepiniz bir arada böyle bir mutluluğu yaşıyorsunuz, yaşıyoruz, ne mutlu bize, bizim dini olarakta, sünnet peygamber efendimizin bir sünneti, böyle güzel bir töreyi de, yerine getirmiş oluyoruz. Dolayısıyla, çocuklarımız sağlıklı bir ortamda sünnet oldular. Ben bu konuda emek veren daire müdürlerimizden, doktorlarımızdan, hastane yöneticilerinden, muhtarlarımızdan kısacası herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olan yavrularımıza sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum" dedi.

     BAFRA BELEDİYESİ TARAFINDAN TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükrüye Şahin, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler taktı.11. Geleneksel sünnet şöleninde, Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra Bafra Müftülüğü ilahi grubu okudukları aşır ve kasidelerle etkinliğe renk kattı.

      Sünnet şöleninde; Özel MediBafra Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesinden doktor ve sağlık görevlisi görev yaptı.

 BAFRA MÜFTÜSÜ BURHAN KELEŞ, SÜNNET ŞÖLENİNDE DUA YAPTI

     Bafra Belediyesi tarafından mahalle muhtarları katkılarıyla organize edilen 11.Geleneksel Sünnet etkinliğinde, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş dua yaptı.

     Şölene; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra 75. Yıl Huzurevi müdürü Nusrat Yılmaz, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Turgut Seden,

 Bafra Marangoz Mobilya ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Aydın Ev, Bafra Balkan Türkleri Kültür Haberleşme Ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Aksu, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra Belediyesi daire müdürleri, Mesleki Oda Temsilcileri, Sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları, Bafra Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

                               SÜNNET ŞÖLENİNDE KAVGA ÇIKTI

      Bafra Belediyesi 11.Geleneksel Sünnet Şöleninde, öne sürülen tartışmalardan sonra kavga çıktı. Tartışmadaki hareketlilik kısa sürede, tekme,yumruk, sopalı, sandalyeli kavgaya dönüştü. Bafra Belediyesi olayda zor anlar yaşadı. Olay yerinde bulunan Bafra Polisi ve Bafra Belediye zabıtası kavgaya karışanları olay yerinden uzaklaştırdı. 

      Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

                              NAMIK AZGIN 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER