Bafra'da "Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi" Kurulacak

Bafra ilçesinde,Samsun Valisi İbrahim Şahin'in katılımı ile Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Bafra'da
     Üretim potansiyeli açısından Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından biri olan Samsun’un Bafra Ovası’na Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulma kararı alındı.

     Bir restoranda düzenlenen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis ve daire amirleri katıldı.
    Sera alanını da gezen Samsun Valisi İbrahim  Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindeki heyet burada incelemelerde bulundu.

     Samsun ve Bafra'ya hayırlı haberler vereceklerini söyleyen Vali Şahin, şunları dile getirdi:

    "Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi  ile kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ülkede kurulma aşamasında olan 3 OSB'den biri olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, yüzde 99'u Maliye hazinesinde olan Bafra OSB'nin yanındaki bin 200 dönümlük araziye inşa edilecek. Burada Medikal Cerrahi El Aletler OSB olarak düşündüğümüz bir alan var. İsmini henüz netleştiremedik ama Medikal OSB olabilir. Ama hemen onun arkasında Sera OSB kurulması kararı alındı. Samsun’a, Bafra’ya hayırlı haberimiz bu. Bununla ilgili yazışmalar yapıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası da müteşebbis heyeti içinde yer alıp ortakları oldular. İnşallah en kısa zamanda Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB kurulacak" dedi.
     Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  ise, Samsun tarımını geliştirmek, artırmak ve üretimi ihracata dayalı hale getirmekte kararlı olduklarını, kararı alınan Sera OSB'nin Samsun’a, Bafra’ya hayırlı uğurlu  olmasını diledi.

                                                   BAFRA SERA OSB’NİN KURULMA KARARI ALINDI

    Bacasız sanayi' olarak nitelendirilen ve örtü altı yetiştiriciliği bakımından oldukça büyük potansiyele sahip Bafra Ovası’nda, uygun iklim ve arazi koşullarını kullanarak serada üretim yapmak isteyen müteşebbislere destek vermek,ihracat  tabanlı sera üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacını taşıyan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi  ile kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ülkede kurulma aşamasında olan 3 OSB'den biri olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, yüzde 99'u Maliye hazinesinde olan Bafra OSB'nin yanındaki bin 200 dönümlük araziye inşa edilecek.

    24 Haziran 2013 tarihinde Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Bafra Ziraat Odası Başkanları tarafından imzalanan mutabakat ile Bafra TDİ(Sera) Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları başlatılmıştı.

    Bürokratik işlemleri Bafra TSO tarafından yürütülen Sera OSB de önemli bir aşama daha kaydedilerek müteşebbis heyete hangi kurumların katılacağı belli oldu.

    Bafra Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısında; Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat Odasından oluşmasına karar verildi.

   Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bafra TDİ(Sera) OSB nin müteşebbis Heyetine katılımlarından ve verdikleri desteklerden dolayı Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ a teşekkürlerini iletti.

   Başar, Medikal Organize Sanayi ve Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgeleri ile Bafra’nın Organize Sanayi bölgeleri konusunda Marka şehir olacağını söyledi.

    NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER