Bafra'da Teröre Tepki Yürüyüşü Düzenlendi

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 'Teröre Tepki Yürüyüşü' Bafra Askerlik Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak, Hükümet Caddesinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Bafra'da Teröre Tepki Yürüyüşü Düzenlendi

      Yürüyüşe; Sivil toplum örgütü temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

                                BAFRA’DA, TERÖRE LANET YAĞDI

    Bafra’da, Askerlik Şubesi önünde toplanıp, Cumhuriyet Meydanına kadar şehitlerimize saygı yürüyüşü düzenlendi.   

    Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra basın açıklaması yapıldı.

   Gurup adına basın açıklamasını Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Hakan Keser,"Analar ağlasın, demokratik açılım, kürt açılımı, milli birlik kardeşlik projesi, çözüm süreci söylem ve safsataları adı altında aslında çözülme yıkım ve ihanet projesi olan süreçte bugün geldiğimiz nokta ortadadır. Sadece 45 gün içerisinde vermiş olduğumuz şehit sayısı 60'a yakındır. Türk milletinin birliği, bütünlüğü, bayrağı ve vatanı için şehit olan yiğitlerimize yüce Alah'tan rahmet, kederli ailelerimize sabırlar ve başsağlığı, yaralı olan kahramanlarımıza da açil şifalar diliyoruz. Şehit aileleri ve gaziler olarak vatanımızın bekası uğruna canlarımız ve uzuvlarımızla bedellerin en büyüğünü ödemiş olan bizlerin, feryatlarımıza kulaklarını tıkayarak vatanımızın bütünlüğüne devletimizin üniter yapısına kasteden dış güçlerin, taşeronu olan  bölücü terör örgütünü ve bebek katilini muhatap alan bitme noktasına gelmiş hain örgüte hayat veren, bebek katiline itibar kazandıran barış elçisi ilan eden siyasi iktidar ve lideri bugünün Cumhurbaşkanı yaşadığımız tüm bu olumsuzlukların sorumlusudur. Verilen tavizlerin sonunda törör örgütü tarihinde olmadığı kadar güçlenmiş bölgenin tek hakimi olmuş devlet içinde devlet konumuna gelmiştir. Taşlar bağlanmış köpekler serbest bırakılmış, bölge insanı terör örgütünün kucağına itilmiş, terör örgütü siyasallaştırılmış bugün 80 sözde vekil ile Türkiye Büyük Millet Meclisindedir. Terör örgütünün siyasi temsilcisi sözde vekil hainler her gün devletimize meydan okumakta, değerlerimize küfretmekte,terör örgütünü övmekte, teröriste güvenlik güçlerimizi hedef göstermekte, teröristlerce şehit edilen vatan evlatlarımızın azmettiriciliğini yapmaktadırlar. Anayasamızda bu suçları işleyen siyesi partilerin ve mensuplarının partisinin kapatılıp vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yüce yargıya sev edilmesi hükmü apaçık ortada iken gereğini yapmayıp, kurulacak hükümete ellerinde ve üzerlerinde şehitlerimizin kanı bulunan teröristlerin ortak olarak alınacaklarının haberini esefle ve ibretle izliyoruz. Buradan sözde çözüm dedikleri sürecin mimarı Cumhurbaşkanına ve siyasi iktidara sesleniyoruz. Bu süreçle ülkemiz bölünmenin eşiğine gelmiştir. Sadece analar değil bütün vatan ağlamaktadır. Sadece dağda değil şehir merkezlerinde, pazar yerlerinde, evlerinde evlatlarımız güpegündüz eşlerinin çocuklarının yanında hain suikastlar ile şehit edilmektedir" dedi.

-"BEBEK KATİLLERİ İLE SAKIN ORTAK OLMAYIN ARTIK YETER"

     ‘Sıkıyönetim, olağan üstü hal uygulaması gerekiyorsa çıkarın milletimizi bu terör lanetinden kurtarın’  diye hitap eden Keser," Her gün şehit haberleri ile yüreklerimiz dağlanmaktadır. Şehitlerimiz kabirlerinde azap içinde gazilerimiz her gün kan ağlamaktadır. 30 Yıldan bu yana omuzun da şehit tabutu taşıyan aziz Türk Milletinin artık sabrı tükenmiş, ülkemiz bölünme ve iç savaşın eşiğine gelmiştir. Eğer bunca şehidimizin, gazimizin vebalini, ailelerinin ahını daha fazla almak istemiyorsanız. Hizanızdan bir an önce dönün, ihanet sürecini derhal bitirin. İdam cezasını derhal geri getirin. Başta bebek katili bölücü başı olmak üzere evlatlarımızı şehit eden katilleri asın. Sözde vekil sıfatları ile terör örgütüne sahip çıkan teröristlere silah cephane taşıyan devletimize her gün meydan okuyan Kandil'den inme teröristlerin sığındıkları dokunulmazlıklarını derhal kaldırın ve adalete teslim edin. Kim olursa olsun, hangi siyasi parti olursa olsun tarih askerine, polisine kurşun sıkan bebek katilleriyle işbirliği yapıp hükümet ortağı olanları hain olarak yazacak ve yüce Türk Milletinin evlatları asla affetmeyecektir. Güvenlik kuvvetlerimize gerekli yetkileri geri verin" diye konuştu.

          Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

      NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER