BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN 2016 DEĞERLENDİRMESİ

Bakan Çağatay Kılıç 2016 yılı değerlendirmesini yaptı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN 2016 DEĞERLENDİRMESİ

Dünyanın yarınlara panoramasını belirleyecek, insanlık mirasının akıbetine yön verecek olan kitle gençlerdir. Onların tercihleri, dünya barışından kuraklığa, açlıktan nefrete pek çok meseleyi çözüme kavuşturacaktır. Bilhassa değişen uluslararası dengelerin arasından sıyrılarak yükselen yeni Türkiye’nin gençleri, dünyada erk ve söz sahibi olacaklardır.

Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi spor kariyerini anlatırken ifade ettiği gibi, gençlere kolektif düşünmeyi ve takım olmayı öğreten spor da bizim görev alanımız dahilindedir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşması amacıyla sporun yaygınlaşması adına faaliyetlerine aralıksız devam eden Bakanlığımız bünyesinde; bu iki mühim alanda, insanı merkeze alan politika anlayışı ile milletimize hizmet etmekteyiz.

Hükûmetimizde politik ve ekonomik istikrarımız sayesinde; Hakk için halka hizmet etme vazifemiz, tereddütsüz yerine getirilmektedir. Sırtımızı bu milletin çelikleşmiş imanından başka hiçbir şeye dayamadan yürüdüğümüz bu yolda; bütün kurumlarımız gibi Gençlik ve Spor Bakanlığımız da, önümüze çekilen setleri aşarak ilerlemektedir.

Milletimiz ve hükûmetimiz önüne konulan engellere inat; 1071’deki inançla, 1453’teki gayretle, 1919’daki iradeyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacak azim ve gayrete sahiptir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın omuzlarında sadece bugün yapılacak hamlelerin, millete ulaştırılacak hizmetlerin değil; yarınların da yükü vardır.

Çünkü gençlik; sadece bugünün değil, yarının Türkiye’sinin de temel taşıdır. Gençliğimizi bu ülke şimdi bize emanet etmiştir. Ama gelecekte biz bu ülkeyi gençlerimize emanet edeceğiz. Biz her zaman bu şuurla yaklaşarak gençliğe yönelik atılımlar gerçekleştirmekteyiz.

Gençlerimizin sağlıklı, huzurlu ve üstün vasıflı bireyler olarak topluma kazandırılması asli amacımızdır. Gençlerimizin kendilerini gerçekleştirme yolunda spor, sanat ve kültür sahalarında çalışmalar yapabilmesini; yükseköğrenim talebelerimizin eğitim hayatlarını düzgün bir şekilde sürdürebilmelerini; umutlarımızı bizden çalmak isteyen şer şebekelerinin gençlikten uzak tutulmasını sağlamak bakanlığımızın esas görevidir.

Bunun için; gençlik merkezlerimiz, Kredi Yurtlar Kurumumuz, gençlerle el ele gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ile onları güzel bir istikbale taşımaya gayret sarf etmekteyiz.

Bir yandan onları her çeşit bağımlılıktan uzak tutarken öte yandan gençlerimizi ağına düşürmek isteyen örümcek ağlarına fırsat vermemek için burs ve yurt imkânlarımızı çoğaltmaktayız. Yine bakanlığımızın birimleri; hem gençlerimizi geleceğe taşıyacak yeni bilgileri hem de milli bilinci mayalayacak kadim bilgeliğimizi onlarla buluşturan eğitim faaliyetlerini yürütmektedir.

Meşakkati ve sorumluluğu çok olan bu vazifeyi taşırken; en büyük yardımcımız yine gençlerimizin gözlerindeki parıltıdır. Gençlerimiz sayesinde zorluklar kolaylığa, zahmetler rahmete dönüşmektedir

Bakanlığımızın bir diğer önemli çalışma alanı spordur. Sporun toplumsal kaynaşma ve ilerleme yolunda nasıl bir lokomotif olduğunun farkında olan Bakanlığımız; sporcularımızı da kariyer rotalarını bu farkındalıkla çizmeye teşvik etmektedir.

Ayrıca sadece bu şuura sahip profesyonel sporcular yetiştirmekle yetinmeyen Bakanlığımız; aynı zamanda sporun milletimizin genelinde yaygınlaşmasını ve toplumsal anlamda bir hayat tarzı haline getirilmesini de amaçlamaktadır.

Meseleye bu açıdan bakan bakanlık teşkilatımız; göğsümüzü kabartan uluslararası başarıların yanında, toplumu kucaklayacak ölçüde temiz bir spor algısının peşindedir.
Ayrıca; geleceğin yıldızlarını yetiştirecek alt yapı çalışmaları, ana akım spor dallarının yanında desteğe muhtaç sportif branşlara yönelik teşvikler ve geleneksel sporlarımızın günümüze aktarılması için de faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürdürmektedir.

Bakanlığımız; KYK eliyle ulaştığı üniversite gençliğinin tahsil hayatını sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçirebilmesi için hiçbir çabadan geri durmamaktadır.
Yıllar boyu devletin kılcal damarlarına sızan ve 15 Temmuz gecesi millete öldürücü darbelerini indirmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün; barınma ve hayatını idame ettirme ihtiyacı hisseden kısıtlı imkânlara sahip öğrencilerimizi, insan malzemesi olarak nasıl istismar ettiği görülmüştür. Milletin ümitlerini bağladığı hiçbir gencimizi, üniversite hayatında mağdur etmemek; onların muhtaçlıklarını kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlere fırsat vermemek temel motivasyonumuzdur.
Bu sebeple öğrencilerimize sağladığımız kredi ve burs imkânları 2002’den bu yana % 789 oranında artırılmıştır. Yine aynı maksatla KYK bünyesindeki yurtlarımızın kapasitesi son üç yılda iki katına çıkarılmıştır.

Gençlerimize sağladığımız olanaklarının çoğalması ve yaygınlaşması için Bakanlığımız; Anadolu’nun en ücra noktalarına dahi erişmeyi hedeflemiştir.
Türkiye’nin dört bir köşesinde pek çok yurt, spor alanı, gençlik merkezi ve gençlik kampı gibi tesisler inşa edilmiştir. Var olan tesislerimiz de en üst düzey teknik imkânlara sahip olacak ölçüde modernizasyona tabi tutulmuştur.
Başbakanımızın tabiriyle memleket için “laf üstüne laf koymayı değil, taş üstüne taş koymayı” hedefleyen Bakanlığımız; bu çalışmaları da durmaksızın devam ettirmektedir.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine şaşmadan yürüyen ülkemiz için kritik eşikler içeren 2016 yılı gibi, 2017 de keskin bir dönemeç olacaktır. Bu açıdan 2014-2018 dönemine tekabül eden Onuncu Kalkınma Planı; milletimizin refah ve huzuru için hayati derecede ehemmiyet arz etmektedir.
Bunun farkındalığıyla hareket eden Gençlik ve Spor Bakanlığı; planın kendine düşen payı çerçevesinde çok mühim faaliyetleri hayata geçirmiştir. Bakanlığımızda son iki yılda sportif faaliyetler alanında;

488 adet proje tamamlanarak hizmete açılmıştır.
190 adet projenin yapımı devam ediyor,
183 adet tesisin proje, arazi ve ihale çalışmaları devam etmektedir.
Bununla birlikte 2016 yılı itibariyle lisanslı sporcu sayımız 6 milyon 822 bin 601’e ulaşmıştır. Yine geçtiğimiz yıl sporcularımız üstün başarı göstererek katıldıkları müsabakalardan 5 bin 14 madalya alarak dönmüşlerdir.

Tokyo Olimpiyatlarında bu yılki sonuçlardan çok daha iyisini elde etmek için çalışmalarımız hızla sürüyor. Bunun için alt yapıya son derece önem veriyor ve sporcularımıza gereken her türlü desteği sağlıyoruz. MEB ile geçtiğimiz aylarda imzaladığımız protokol çerçevesinde gençlerimizin artık spor ya da eğitimden birini seçmek zorunda kalmayacakları şekilde düzenlemeler yaptık. Okul saatleri dışında kolayca antrenman yapabilecekleri şartları ve antrenman dolayısıyla katılamadıkları derslerin telafisini yapmalarını sağlayacak maddeler üzerinde çalıştık. İnşallah bu protokol ile çok sağlıklı neticeler alacak ve evlatlarımızın müsabakalara çok daha dinç ve motivasyonu yüksek şekilde hazırlanmasını sağlamış olacağız.

Yine dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan, aynı anda otuz şehir stadyumu projesini başlattık. Bunlardan sekiz tanesini hizmete açtık. 15’inin yapımı hızla devam ediyor. 7 tanesi ise proje ve ihale aşamasında. Yaşayan stadyumlarımız tüm dünyaya örnek teşkil edecek güzellikte ve oldukça kullanışlı. Tribünlerin altından antrenman salonları çıkararak her bir metrekareyi milletimizin hizmetine sunmak gayretindeyiz. 2016 yılında spora yaptığımız 540 milyon 531 bin TL’lik yatırım inşallah Türk sporunun gelişmesi ve milletimizin güzel ve sağlıklı günler görmesi yolunda bir vesile olacaktır.

Gençlerimizin son derece faydalandığını düşündüğümüz, modern görünümlü, donanımlı Gençlik Merkezlerimizin de sayısı 2002’de 74 iken, 2016’da 229’a ulaşmıştır. Bu yıl içerisinde bu sayıyı inşallah 378’e çıkaracağız. Bu merkezlere üye olup, çalışmalardan istifade eden gençlerimizin sayısı 2002’de 11bin 614 iken, yine 2016 itibariyle bu sayı 1 milyon 474 bin 403’e ulaşmıştır.

Yarınımızın teminatı, bayrağı bizden devralacak gençlerimizi mağdur etmemek adına yaptığımız çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl itibariyle Kredi Yurtlar Kurumumuza bağlı 686 yurdumuzda kalan öğrenci sayımız 553 bin 177’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki dönemde hizmete girecek yeni yurt binalarımızla bu kapasiteyi artıracak ve gençlerimizin mağduriyetinden faydalanarak onların pırıl pırıl dimağlarını zehirlemeye çalışan hain yapılara asla müsaade etmeyeceğiz.
Bu uzun soluklu mücadelede; en büyük yardımcımızın yine her faaliyetimizde omuz omuza verdiğimiz milletimiz olduğunu görmekteyiz.
Kısacası; Türkiye’nin istikbalini aydınlatacak güneşin; milletin omuzlarında yükseleceği kanaatindeyiz. Bu milletin feraset, cesaret ve beraberliğine şahitlik etmekten, daha ötesi o millete hizmet etmekten sonsuz bir mutluluk duymaktayız.

Milletimize yol arkadaşlığı yapmak ve var gücümüzle onların yollarını açmaya çalışmak kutlu vazifemizdir. Bu vazifeyi hakkıyla yerine getirmek için uğraş vermekteyiz. Hainlere, fesat ve nifak tohumlarıyla birlik ve bütünlüğümüzü gölgelemeye çalışanlara fırsat vermeden, daha güçlü yarınlara omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.
Duamız da, davamız da budur.


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER