“Belediyelerde Sürünmek İstemiyoruz”

Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, “Bizim sorunlarımızı çözecek birilerini bulamıyoruz. Benim tanımadığım bir milletvekilini, benim esnafım nasıl tanıyacak, derdi nasıl çözülecek? ” dedi.

“Belediyelerde Sürünmek İstemiyoruz”

       SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, Samsun merkezindeki ve tüm ilçelerdeki oda başkanları ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Birlik binasında yapılan toplantıya il ve ilçelerdeki bütün oda başkanları katıldı. 

      İlk kez böyle bir birliktelik içerisinde olduklarını belirten SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, “Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 36 bin üyesiyle birlikte Samsun’un en güçlü kuruluşudur. Bizler de geçtiğimiz dönemde seçim yaşadık. Seçim zamanında listeler olur. Herkes birbirine karşı olabilir ama biz onları bırakarak yolumuza devam ediyoruz. İl ve ilçelerdeki bütün oda başkanları kendi bağlı oldukları esnaf ve sanatkarların sıkıntılarına yardımcı olmak için seçildi. Samsun’da 72 oda esnaf odası bulunuyor. Bu toplantıyla beraber hiçbir zaman olmayan birlik ve beraberliğin olduğunu gözlemlemiş durumdayız. Biz bu 36 bin üyemizi çevreye vurduğumuzda 100 bini bulan bir teşkilatız” diye konuştu.

     Samsunlu siyasilerin esnaf ve sanatkarların yanında olmadığını iddia eden Güler, “Siyaset Samsun’u yönetmektedir. Bizim işimiz bürokrasi iledir. Bizim işimiz belediyeler iledir, milletvekilleri iledir. Biz arada bir köprüyüz. Ama şu son günlerde gördüğümüz kadarıyla siyaset Samsun’dan uzaklaştı. Siyaset halktan uzaklaştı. Bu bürokrasiler siyasilerle beraber yürümektedir. Samsun’da artık ‘Samsunluyuz’ diyen vekil bulamamaktayız. Dışarıdan çok iyi insan olabilirler ama bizim sorunlarımızı çözecek birilerini bulamıyoruz. Ben bir birlik başkanıyım. Benim tanımadığım bir milletvekilini, benim esnafım nasıl tanıyacak, derdi nasıl çözülecek? Biz bu soğukluğun giderilmesini istiyoruz. Aradaki köprülerin teşkilat ile sağlamlaştırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

      “Belediyelerde sürünmek istemiyoruz” ifadesini kullanan Güler şöyle konuştu:

     “Benim şoförümün, bakkalımın, sanatkarımın belediye kapılarında sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Biz esnaflarımızın artık ezilmesini istemiyoruz. Bu zamana kadar ‘esnaf sakindir, esnaf devletine, milletine, bayrağına bağlıdır’ dediler. Biz yine değerlerimize bağlıyız ama artık susmak istemiyoruz. Bu işleri siyasiler belirliyorsa siyasiler de bizden uzaksa Samsun’u kim yönetecek? Samsun esnafının sıkıntılarını kimselere anlatamıyorsak, gelip ilgilenmiyorlarsa, Ankara’da oturup vekillik yapıyorlarsa bilemiyorum. Ben bir işin için belediye başkanını ayrı arayacaksam, milletvekilini arayacaksam, arada 3-5 köprü kullanacaksam biz burada sesimizi çıkarmadan oturalım mı? Hayır. Bundan sonra sesimiz gür çıkacak. Biz 100 bin kişilik bir güç isek, amacımızda esnaf ve sanatkara yardım etmektir. Siyasileri bir kenara bırakarak esnafımıza yardım edeceğiz. Bize yardım edene yardım edeceğiz. Bizle beraber olanın yanında olacağız. Çünkü çıkar kendi çıkarımız değil esnaf ve sanatkârımızın çıkarıdır.”

               NAMIK AZGIN 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER