YOL KENARI KAVUN-KARPUZ PAZARI OLDU

Kavun karpuz yetiştiriciliği yapan Bafralı ve Alaçamlı çiftçiler, tarlalardan aldığı mahsulleri Samsun-Sinop Karayolu kenarında satmaya devam ediyor.

YOL KENARI KAVUN-KARPUZ PAZARI OLDU

     Samsun-Sinop Karayolunun Bafra-Alaçam duple yolu kenarında, üretici mahallelilerin oluşturduğu kavun karpuz pazarı ilgi gördü.

     Bafra-Alaçam duble yolu kenarını kavun-karpuz üreticileri pazara çevirdi. Yolunun kenarında üreticilerin kurduğu kavun karpuz pazarı ilgi odağı haline geldi. 

YETİŞTİRDİKLERİ KAVUN KARPUZU KENDİLERİ YOL KENARINDA PAZARLIYOR  

      Her gün yol kenarına gelen onlarca traktör ve kamyonetlerde kurulan pazardan alış veriş yapanlar memnun olurken, mahalle üreticileri ürünlerini değerlendirme olanağı buldu.

      Kavun ve karpuzların tanesi iriliğine göre 50 kuruş ile 1 lira arasında fiyatlarla satılıyor.

       Alaçam ilçesinin Zeytinli Mahallesi güzergâhında bulunan Samsun-Sinop Karayolunun kenarında kavun karpuz satıcılığı yapan üreticisi Volkan Keskin,”Bu sene,15 dönüm arazide kavun karpuz üretimi yaptım. Kavun karpuz üretiyoruz ama istenilen hedefi yakalayamadık. Şuanda ürünün bir kısmını yol kenarında sattım. Başka bir yerde hiç mahsul satmadım. Şuana kadar en fazla 1,5 veya 2 römork kavun karpuz satmışımdır. Satışında şuan pek tadı yok, mahsulü 50 kuruşa satıyoruz” dedi.  

        NAMIK AZGIN  

   

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER