LEYLEKLERİN TERCİHİ BAFRA, ALAÇAM VE 19 MAYIS İLÇESİ

Samsun’un Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs ilçesi her yıl olduğu gibi bu yılda leyleklerin mekânı oldu.

LEYLEKLERİN TERCİHİ BAFRA, ALAÇAM VE 19 MAYIS İLÇESİ

     Sağlıklı bir çevrenin göstergesi olarak kabul edilen leylekler, yöre halkından yoğun ilgi görüyor.  

    Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs ilçesine gelen Leylekler, mahalle sakinlerinin de ilgi odağı oldu. Bazı mahalle sakinleri ise, 'Bizim misafirler bu yıl kendi bebeklerini getirdiler' diyerek, leyleklerin bebek getirdiği yönündeki söylemlere de esprili bir atıfta bulundu.

    Her yıl konaklamak üzere gelen leyleklerin artık Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs ilçesi ile özdeşleştiğini ifade eden bazı mahalle sakinleri de, leyleklerin büyük faydası olduğunu belirtti.

 BAHARIN MÜJDESİ OLARAK GÖRÜLEN LEYLEKLER HEP AYNI YUVAYI KULLANIYOR

    Samsun’un Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs ilçesinde yıllar önce ağaç direğin üzerine yaptıkları yuvaları yıkılan leylekler, bölgeyi terk etmeyerek eski yuvalarının yanındaki ağaça, ev üstüne, ağaç elektrik direkleri veya demir direkleri yuva olarak kullanıyor.

    Tarım ürünlerine zarar veren hayvanlarla beslendikleri için özellikle çiftçiler tarafından gelişleri dört gözle beklenen leyleklerin sayısında her geçen yıl azalma olsa da sıcaklıkların artmasıyla birlikte Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs ilçesine gelen leylekler, geçtiğimiz yıl bıraktıkları yuvaları da her zaman onarıyor. 

                NAMIK AZGIN

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER