“BİZ İTFAİYECİ DEĞİLİZ BİRER EĞİTİMCİYİZ”

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük,”Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Bilinçli Aile Bilinçli Çocuk Aydınlık Gelecek projesi İlçede bulunan Okullarda başlattık” dedi.

“BİZ İTFAİYECİ DEĞİLİZ BİRER EĞİTİMCİYİZ”

          Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü Emin Küçük," ilçede bulunan okullarımızda Rehber öğretmenlerimiz  tarafından verilen seminer  büyük ilgi görüyor. Biz de bu ilgiye karşı ilçe  Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeyi çalışıyoruz. Bu nedenle de huzurluyuz” dedi.

                                  ‘BİZİM İÇİN SİZİN BURADA BULUNMANIZ’
            Atatürk İlkokulu ve Ortaokul konferans salonunda yapılan Seminde bir konuşma yapan Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük,”Velilerimize  öncelikle  hoş geldiniz  sözü ile başlamak istiyorum. Burada yapılan Bilinçli Aile Bilinçli Çocuk Aydınlık gelecek projesini başlatmış bulunuyoruz. Bizim için sizin burada bulunmanız çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı müfredat değişikliği ile öğrencilerimiz eğitimin merkezine yerleştirmiş, okul ile ailenin işbirliğini  daha da önemle hale getirmiştir. İlçemizde istenilen başarının sağlanması okul aile işbirliğinin güçlendirilmesine bağlıdır. Bu birliği pekiştirmek için Aile Eğitimleri planladık. Bu proje ile velilerimizin en çok gereksinim duyduğu on farklı alanda Rehber öğretmenlerimiz veli eğitimleri yapacak. Sizler bu eğitimlere katılıp bilginizi bilince dönüştürerek çocuklarımızın geleceğini planlamada öğretmen ve okul yöneticileri ile işbirliğini güçlendireceksiniz” diye  konuştu
                                  ‘KABUĞU KIRARSANIZ CİVCİV ÇIKMAZ’
            Okul bu yönüyle Yumurtaya benzer.Yumurta yenilen bir belin olduğu kadar neslin devamının sağlanması için bir üretim aracı olduğunu vurgulayan ilçe milli eğitim Şube Müdürü Emin Küçük,” Civciv çıkarmak için 21 gün emek çeken bir canlı, nasıl yumurtayı korur kollar ve kırılmasını önler ve sonunda civcivi çıkartırsa okulda ,on yıllarca çocuklarımızı korur ve kollar, kabuğunun kırılmaması,zarar görmememsi için çaba gösterir.Yumurtanın sarısı çocuktur. Akı  ailedir. Kabuğu okuldur. Kabuğu kırarsanız civciv çıkmaz. Kabuğun kırılmamışına ne kadar özen gösterirseniz çocuklarınız da o kadar özenle yetişir. Sayın Velilerimiz sizlere bir konuyu aktarmak istiyorum. Biz itfaiyeci gibi çalışamayız. İtfaiye çok önemli bir görev yapar. Ama bu görevi yangın çıktıktan sonra işe koyulur. Biz ise yangının çakmaması için önlem alırız. Bu günün yangını, uyuşturucudur, sigaradır. İnternet bağımlılığıdır. Öfkedir. İletişim eksikliği  nedeniyle yıkılan  aile yuvası ve sokağa terkedilen çocuklardır. Biz  ailede bu yangınlar çıkmasın diye, velilerimize  Eğitimler veriyoruz. Bundan böyle okulun açık olduğu her ay her okulda bir veli eğitimi yapılacaktır. Sizleri b u eğitimlere  katılarak destek vermenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
                    Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER