PEYGAMBER SEVGİSİ TASAVVUF MUSİKİSİYLE BİRLEŞTİ

Bafra Müftülüğü 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bafra yeni Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ‘Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema gösterisine Bafralı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

PEYGAMBER SEVGİSİ TASAVVUF MUSİKİSİYLE BİRLEŞTİ

      Vatandaşlar aileleriyle birlikte geldikleri dinletide tasavvuf musiki eserlerini dinleyerek keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Yapılan konser ve sema gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

     Bafra Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema Gösterisi’ etkinliği, Bafralılara musiki dolu bir akşam yaşattı. Bafra Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘ Kutlu Doğum Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema gösterisi’ icra edildi. Kutlu Doğum etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

                    KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

       Kutlu Doğum etkinliği, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Hafız Cihan Kodal tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hafız Cihan Kodal’ın müthiş Kur’an-ı Kerim tilaveti Kutlu Doğum etkinliğindeki katılımcıların manevi duygularını coşturdu.

       Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü nedeniyle Bafra Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğinde vatandaşlar maneviyatı doyasıya yaşamanın tadını çıkardılar. 

        Açılış konuşmasını yapan Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, “ Kalbimin dili olsaydı eğer ve nefesim yetip de duyurabilseydim sesimi tüm yeryüzüne, seslemek isterdim bütün insan kardeşlerime, kardeşlerim hepimiz yerkürenin üstünde kocaman bir aileyiz. Hazreti Adem ve Havva’nın kızları ve oğullarıyız. Müminin iman ettiği ataestin inkâr ettiği bir Allah’ın kullarıyız. Aslında her bir insan bir tanedir, yegânedir, özeldir. Her insan düşünceleri, duyguları, yetenekleri ile birbirinden farklıdır. Dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, milliyeti ne olursa olsun, her insanın değeri aynıdır. Her insan şerefli bir varlıktır ve haysiyetine yakışır bir şekilde de, yaşamayı hak etmektedir. Allahu Teâlâ yaratmaya değer bulduğu ruhundan üfleyerek onurlandırdığı, konuşma, görme, işitme gibi sıfatlarla donatıp, kudret ve irade sahibi eylediği bu insanı yeryüzünün imarı ile sorumlu kılmış, aynı toprağın üstünde ve aynı gök kubbenin altında bir arada ve insana yaraşır bir şekilde, yaşama imtihanına tabi tutmuştur. Her aile içinde, küçük ya da büyük anlaşmazlıklar olabileceği gibi topyekün insanlık ailesinin de, her konuda uyuşması mümkün değildir. Ancak çatışarak, çekişerek, ötekileştirerek, ezerek, üzerek, hor görerek, yok sayarak, yaşamanın hepimize kaybettirdiği de bir vakıadır. Birlikte huzur ve güven içinde yaşayabilmek için ihtiyacımız olan erdemler, fıtratımıza nakledilirken, bunları eylemlerimize yansıtabilmek ve ikincisi olmayan bu dünyayı daha güzel yaşanabilir bir dünya yapabilmek bu kadar zor mudur? Saygıyı, hoşgörüyü, merhameti, adaleti, affetmeyi, dürüstlüğü, paylaşmayı, sabrı hayatımıza hakim kılmak, gökdelen inşa etmekten, devletler kurmaktan, şirketler yönetmekten, bilişim teknolojileri ile hayat ötesi buluşlara imza atmaktan uzayın derinişliklerinde, ya da DNA moleküllerinde incelemeler yapmaktan daha mı zordur?  Kutlu peygamberin ümmetleriyiz, Allaha vereceğimiz büyük bir hesabımız olduğunun farkında mıyız acaba” dedi.

       Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise,” Nebiler nebisi rehberimiz, önderimiz, bizim peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in anılması, anlaşılması maksadıyla, kutlu doğum haftası münasebeti ve faaliyetleri içerisinde, Bafra ilçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu bu programa hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle gerçekten böyle nezih ortamı bize hediye eden eski bakanımız Suat Kılıç’a ve şimdiki Bakanımız Akif Çağatay Kılıç bey’e, sizlerin adına teşekkür ediyorum. Böyle programların böyle nezih ortamlarda yapılması, daha etkili oluyor. Bu vesile ile de, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle, çok sayıda program hazırlayan Bafra ilçe Müftümüz İsmail Çiçek bey olmak üzere, bütün din görevlisi kardeşlerime teşekkür ediyorum ve onların hepsini tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Gerçek manada böyle önümüzde örnek var iken, peygamber efendimizin hayatı var iken, nedense, hep konuşuruz ama örnek alamayız. Gerçekten eğer, insanlarımız hep birbiriyle kendini üstün görmek için nefsini ortaya koymaz da, acaba birisi bir kötülük yaptığı zaman bende buna bir iyilik yapayım düşüncesiyle, hareket etmiş olsa, peygamber efendimizin hayatını örnek alsa, toplumda bu kadar başıbozukluklar olmaz. Ama maalesef hep nefislerimiz önde oluyor. O bakımdan bu akşam inşallah herkes buradan bir nasip alır diye düşünüyorum. Peygamberimiz hayatı boyunca, davranışlarını ve sözlerini her zaman bir kulluk bilinciyle yapmıştır. Türkiye’de bu güne kadar yaşadığımız toplumu hepimiz biliyoruz. Bugünlere kolay gelinmedi. Ülkemizde 1960 ihtilalı yaşandı. Biz, 12 Martları,12 Eylülleri yaşadık. Üzerimizden silindirler geçti. 28 Şubat hepsinden daha korkunçtur. İnsanların inançlarına, çok büyük baskılar yapıldı. O insanlara yapılan baskılar, öyle kolay bu günlere gelmedik baskılardan kurtulmak için bugünlerin kıymetinin bilinmesi açısından geçmişte yaşadığımız olayların unutulmamasını diliyorum. Bu duygularla hepimizin, bütün inananların peygamber efendimizi hakkı ile anlamayı ve onun sünnetini yaşamayı hepimize nasip olsun” diye konuştu. 

     Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisinden sonra Bafra Müftülüğüne bağlı Kızılırmak Kuran Kursu 4-6 yaş ilahi korosu sahne aldı.

     Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema gösterisinden sonra Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bafra protokolü tarafından hediyeleri takdim edildi.   

      Kutlu Doğum Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema gösterisini Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Çoşkun, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Tarım Gıda Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Osman Şenocak,Alaçam Müftüsü Ali Toprak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İşadamları, okul müdürleri, öğretmenler, esnaflar, mesleki oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. 

       NAMIK AZGIN 

 

 

 

    

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER