banner221

“BU AĞAÇLAR BURAYA BİR GÜZELLİK KATACAK”

Samsun'da. 2017 yılında yapılacak olan Samsun Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için ilimizde bulunan olimpiyat komitesi ile birlikte Batı Park Yeni Dolgu Alanı Golf Tesislerinde ‘Deafolimpik Ağaç Dikme Etkinliği’ne katıldı.

“BU AĞAÇLAR BURAYA BİR GÜZELLİK KATACAK”

     Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ICSD Başkanı Valery RUKLEDEV, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit KİHTİR ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Batı Park Yeni Dolgu Alanı Golf Tesislerinde ‘Deafolimpik Ağaç Dikme Etkinliği’ne katılarak ilk ağaç dikti. 
     Ağaç dikim etkinliği sonrası Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev olimpiyat hazırlıklarının Samsun’da baş döndürücü bir şekilde devam ettiğini söyledi.
        ‘GELECEK NESİLLER TARAFINDAN MİNNETLE VE ŞÜKRANLA ANILACAKTIR’  
     Ağaç dikme etkinliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2017 Yaz ayı 23. Deafolimpik İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi yapılan hazırlıkların bir parçası olan faaliyetlerden yeni yapılmakta olan golf alanı ağaç dikim etkinliğindeyiz. Dün olimpiyata katılacak 108 ülkenin bayraklarını göndere çekmiştik. Bu gün de ağaç dikimi yaptık. Son derece güzel ve neşeli bir havada golf alanımıza fıstık çamları dikiyoruz. Bunlar iki üç sene içinde büyüyüp insanların altında oturabilecekleri seviyeye gelecekler. İnsanlık var olduğu sürece de buranın doğasına değer katacaklar. Böylece hem İşitme Engelliler Dünya Federasyonu başkanımızın, hem de Türkiye Federasyonu başkanımızın ve valimizin katkıları ile oluşan bu güzel organizasyon Samsun’da bir nefes, anı olarak gelecek nesiller tarafından minnetle ve şükranla anılacaktır. İnsanlık fanidir. Bizler gelip geçiyoruz. Ama doğaya, insanlığa ve şehrimize yönelik yapılmış olan bu hizmetler, kıymet bulacaktır" dedi.
           ‘BİTİRİLENLERE BAKTILAR, İNŞAAT HALİNDE OLANLARI GÖRDÜLER’

     Samsun Valisi İbrahim Şahin, ağaç dikim etkinliği sonrası yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; 2017 Samsun Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlık adına dün güzel bir etkinlik yapıldı. Olimpiyata katılacak ülkelerin bayrağı göndere çekildi. Olimpiyat oyunları komitemiz, olimpiyatların yapılacağı alanları, tesisleri gezip incelemede bulundular. Bitirilenlere baktılar, inşaat halinde olanları gördüler. Bugün de golf sahamızın ön tarafında fidan dikim töreninde beraberiz. Bu gün burada dikeceğimiz bu ağaçlar büyüdüğünde insanlar bu ağaçların gölgesinde oturacaklar. Belki de golf oynayanlar bunların gölgelerinde serinleyecekler. Ama aynı zamanda bu ağaçlar buraya bir güzellik katacak. Bu ağaç dikim töreni aslında bir farkındalıktır. Hepinizin de gördüğü gibi Samsun’un her tarafı yeşilliktir. Sahil yolunda da çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda burası çok daha yeşil bir alan olacaktır. 2017 Samsun Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları faaliyetleri Samsun'da çok hızlı bir şekilde yürüyor. Olimpiyatlar için Samsun’da daha üst kalitede inşaatlar yapılıyor. 2017 Olimpiyatları sonrasında da Samsunlular bu tesisleri kullanacaklar. Olimpiyatların sağlıklı ve üst düzey organizasyonla gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, ellerinden geleni yapıyorlar. Emeği geçen herkese ve özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Ağaç dikim etkinliğine ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, olimpiyat komitesi üyeleri ve işitme engelli öğrenciler katıldı.
      Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER