KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞÇILARINA BRONZ MADALYA DAĞITILDI

Bafra ilçesinde düzenli olarak kan bağışında bulunan 33 kişiye bronz madalya verildi.

KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞÇILARINA BRONZ MADALYA DAĞITILDI

     Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinde düzenlenen madalya töreni öncesinde Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım tarafından Kızılay’ın kuruluşu, amaçları ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.
    Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım,”Kimin nerede, ne zaman ve kaç ünite kan ve kan ürününe ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Ama her zaman birilerinin kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olacağını biliyoruz. Bu yüzden ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç duyulduğu esnada sağlık kuruluşlarındaki hastalara kan ve kan ürününü temin edebilmemiz için kan stoklarımızın her zaman ihtiyaca yetecek seviyelerde tutulması gerekmektedir. Bu durumda ancak ihtiyaca yetecek oranda düzenli ve gönüllü kan bağışçıları ile mümkün olmaktadır. Bölgemizdeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanlarımızın kan ve kan ürünü temininde sorun yaşanmaması için 18-65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı resmi kimlik belgeleri ile birlikte Türk Kızılayı Kan bağışı merkezlerimize, kan alma birimlerimize, kan bağışında bulunmaya,18-50yaş arası tüm vatandaşlarımızı da resmi kimlik belgeleri ile birlikte Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezlerimizde, kan alma birimlerimizde ve kan bağışı ekiplerimizde kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz” dedi.
     Bağışlanan her kanın 3 can kurtardığını dile getiren Dr.Muhsin Yıldırım, "Bafra’da  kan verebilecek 91 bin 289 aktif nüfusla, yılda bin 321 kan alımı ile şu an  Türkiye ortalamasının altındayız. Bafra Kaymakamlığı önderliğinde Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte  Bafra'da düzenlenecek olan 3-6 Kasım tarihleri arasındaki 'Bafra Kan Bağışlıyor' kampanyası ile  Bafra'daki ortalamayı yükseltmeyi hedefliyoruz" diye Konuştu. 
    Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç’de kan bağışında bulunanlara teşekkür etti.
      Konuşmaların ardından düzenli olarak en az 10 kez kan bağışında bulunan 33 kişiye bronz madalya verildi.
      Düzenlenen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel,Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  ve  sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kan bağışında bulunan vatandaşlar katıldı.

      Türk Kızılayı’na 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz, 25 kez kan bağışında bulunana gümüş, 35 kez kan bağışında bulunana altın ve 45 defa kan bağışında bulunanlara da özel plaket verildiği bildirildi.

             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER