CANİK’TE SAĞLIKLI AİLELER YETİŞİYOR

Canik Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerinde hayata geçirilen Aile Okulları, sağlıklı aileler yetiştiriyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitim alan anne-babalar ile evliliğe hazırlanan gençler sayesinde sağlıklı geleceğin temellerini attıklarını söyledi.

CANİK’TE SAĞLIKLI AİLELER YETİŞİYOR

       Canik Belediyesi olarak aileyi oluşturan, anne-babalar, yaşlılar, gençler ve çocuklar için büyük projeler ürettiklerine işaret eden Başkan Osman Genç, "Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde ailelerimizin temel taşı kadınlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hacıismail Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, yaşlılarımız için İkinci Bahar Yaşam Merkezi, çocuklarımız ve gençlerimiz için Canik Akıl Küpü Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi yaptık. Yine Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi her yaştan aile üyesinin yararlanabildiği tesisler. Yaptığımız yatırımlarla bir ailenin tamamına hitap ediyoruz" dedi.

          ‘SAĞLIKLI GELECEĞİN TEMELİNİ ATIYORUZ’

    Aile eğitimini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa aile üzerine bakanlık kuran bir hükümete sahibiz. Hükümetimiz bu konuya oldukça önem veriyor. Bizler de kendi ilçemizde aile eğitimine yönelik çok ciddi çalışmalar yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmadan önce Aile Okulları oluşturduk. İlçemizde birçok bölgede aile eğitimi kursları düzenliyoruz. Toplumu bir aile olarak kabul ediyoruz. Bir toplumdaki sorunu çözmenin yolu anne ve babayı eğitime almaktan geçiyor. Düzenlediğimiz bu eğitimlerde anne ve babalar çocuklarını nasıl yetiştirmeleri ve çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğreniyorlar. Bu sayede sağlıklı bir geleceğin temelini atmış oluyoruz" diye konuştu.

              ‘AİLEYE ÖNEM VEREN BELEDİYEYİZ’

     AK Parti hükümetinin aileyi korumaya yönelik önemli çalışmaları olduğuna dikkat çeken Genç, "Avrupa'nın en büyük kanayan yarası, aile yapısı özelliklerini kaybetmeleri. Avrupa, 'aile yapımızı nasıl Türk toplumu gibi yapabilirizi' araştırıyor. Avrupa'da aile yapısı en sağlam olan ülkeyiz. Bu özelliğimizi kaybetmememiz için aileyi bir arada tutmalıyız ve aileye gereken önemi vermeliyiz. Düzenlediğimiz aile eğitimi kursları ile bu bağı daha da perçinliyoruz. Anne-baba ve evlilik öncesi eğitimleriyle hem şiddetin önüne geçiyoruz hem de sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum oluşturuyoruz. Samsun'da aileye en çok önem veren ve bu konunun öncülüğü yapan bir belediyeyiz" şeklinde konuştu. 

                          AİLELERE ÇAĞRI

     Ailelere seslenen Başkan Genç, şunları söyledi: "Çocuklarımızı internet ve televizyon bağımlılığından kurtarmalıyız. Teknoloji önemli fakat çocuklarımız bilgisayarı bir oyun aracı olarak görmemeli. Anne-babalar çocuklarını kültürel aktivitelere yönlendirmelidir. Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik birçok tesisimiz var. Buralarda kurslar, etkinlikler, çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Sportif kurslar olsun, kültürel kurslar olsun yavrularımız bu kurslarda kendi becerilerini sergileyebilirler." 

         Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER