Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete

Bir dönem genciyle yaşlısıyla herkesin dilinde olan Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete şarkısıyla dillerden düşmeyen Cem Karaca

Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete

Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete

Bir dönem genciyle yaşlısıyla herkesin dilinde olan Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete şarkısıyla dillerden düşmeyen Cem Karaca güçlü Anadolu Rock müziği oluşturmuştur. Yıllarca amatör müzikle uğraşmış sonrasında Altın Mikrofon yarışmasında ikincilik alarak adını duyurmayı başarmıştır. Sosyal içerikli hem dinleyenlerini etkilemiş hem de zorunlu olarak ülkesinden uzaklaşmak zorunda bırakmıştır.

Merhaba Gençler ve Her Zaman Genç Kalanlar

İsimleriyle bile sevenlerini etkileyen Cem Karaca albümleri arasında Türkiye’ye döndükten sonra 1987 yılında yaptığı Merhaba Gençler ve Her Zaman Genç Kalanlar albümü ile akıllara kazınmıştır. İşçisin Sen İşçi kal şarkısını dinleyip hüzünlenmeyen veya etkilenmeyen yok gibidir. Sözlerinin yanı sıra müziği ile de etki meydana getiren Cem Karaca çeşitli filmlere de müzik yapmıştır.

Cem Karaca Konserleri

2000’li yıllarda şiir çalışmaları yapan Karaca, Barış Manço’nun grubu Kurtalan Ekspres’i ile ülkemizin çeşitli yerlerinde konserler vermiştir. Son albümü Hayvan Terli ve diğer albümlerindeki eserlere Cem Karaca mp3 indir ile ulaşılabilir. Murathan Mungan’ın albümüne Göç Yolları eseri kaydederek sevenlerine son hediyesini vermiştir.

Cem Karaca, unutulmaz şarkıların ve asi bir ruh halinin vücut bulmuş bir karakteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Son derece iddialı bir ses tonuna sahip olan ünlü sanatçı, tam anlamıyla mükemmel ezgilerin sesi olarak bilinmektedir. Geçmişten günümüze çok sayıda farklı eseri seslendiren ünlü sanatçı, unutulmazlar arasındaki yerini almış durumdadır.

 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
 
 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER