banner223

Çocukların hayali gerçek oldu

Geleneksel Doğtaş Çocuk Resim yarışmasında Bafra ilçesinde Canan Yılmaz Atölyesinde resim çalışmaları yapan Aysima Yazıcı,Türkiye Genelinde birinci oldu.

   Çocukların hayali gerçek oldu

       Doğtaş'ın "Hayalindeki Odayı Çiz" konulu resim yarışması sonuçlandı. Ressam ve yönetmen Mehmet Güreli başkanlığındaki jüri tarafından Türkiye'nin yedi bölgesinden yedi resim seçildi.

       Vialand Alışveriş Merkezi'nde yapılan törenle kazananlara Doğtaş Yeni Nesil Oda Takımı hediye edildi.

                   DOĞTAŞ 6-11 YAŞ ARASINDAKİ YARIŞMA İLGİ GÖRDÜ 

      Doğtaş tarafından 2009 yılından beri çocukların hayalgücünü geliştirmek, resme olan ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen "Hayalindeki Odayı Çiz" isimli resim yarışması yedi çocuğun daha hayalindeki odayı gerçeğe dönüştürdü. Türkiye'nin yedi bölgesinden binlerce resmin katıldığı yarışmada resimler, ünlü ressam- yönetmen Mehmet Güreli başkanlığında, gazeteci-yazar Nora Romi, çocuk hikâye yazarı- oyuncu Görkem Yeltan ve Doğtaş Pazarlama Direktörü Derya Ercan tarafından değerlendirildi.

       Doğtaş Çocuk Resim Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Davut Doğan, Jüri Başkanı Mehmet Güreli ve jüri üyelerinin katılımıyla 11 Ocak'ta Vialand Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Davut Doğan, "Çocukların hayal gücüne ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Çocuk Resim Yarışması'na ilgi her yıl katlanarak artıyor. Çocuklarımızın ilgisi bizleri daha da heyecanlandırıyor. Doğtaş Ailesi olarak kazanan çocuklarımızı, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" diye konuştu.
        Sergi açılışı öncesi gerçekleştirilen ödül töreninde yedi bölgeden yedi çocuğa Doğtaş'tan dilediği yeni nesil yatak odası hediye edildi. Yarışmanın Akdeniz Bölge Birincisi Antalya'dan Maxim Chelnokov, Doğu Anadolu Bölge Birincisi Muş'tan Hatice Sezgin, Ege Bölge Birincisi İzmir'den Onat Cevhertaş, Güneydoğu Anadolu Bölge Birincisi Diyarbakır'dan Ela Özdilekli, Karadeniz Bölge Birincisi Samsun'dan Aysima Yazıcı, İç Anadolu Bölge Birincisi Eskişehir'den Eray Ersezer ve Marmara Bölge Birincisi Sakarya'dan Ali Kemal Hocalar oldu. Ayrıca farklı bölgelerden sergilenmek üzere seçilen 30 resmin sahibi de sürpriz hediyeler kazandı.

                                                              NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER