‘Mesleki Eğitim Projesi’ Bafra'da Tanıtıldı

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin Bafra ilçesindeki tanıtım toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı’nın katılımı ile Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 ‘Mesleki Eğitim Projesi’ Bafra'da Tanıtıldı

    Türkiye genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Samsun genelinde ise Hülya Aksoy'un himayelerinde, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan 'Gönül Elçileri' şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan 'Kadın ve Güçlenme' başlığı altında 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı için Bafra ilçesinde bir toplantı düzenlendi.

"GÖNÜL ERLERİMİZ, SAMSUN İLİMİZİ 20 BİN GİBİ BİR RAKANLA, İLK 10 ARASI SIRALAMASINA YERLEŞMİŞTİR"

     Bafra ilçesinde gönül erleri projesini başlattıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Ekonomik sıkıntı çeken, fakat eğitim seviyesi yetersiz olduğu için iş bulamayan cesareti kırılmış morali bozulmuş kadınlarımız var. İşte bu proje ile siz gönül elçilerimiz beklenti içinde olan kadınlarımıza ulaşacaksınız. Onları ikna edecek bir fedakârlık göstereceksiniz. Gönlünüzü onlara açacak, mesleki eğitime kayıt yaptırtacak ve kadınların istihdamı noktasında çok önemli bir engeli aşmış olacaksınız. Gelin yine bugün iyi bir iş yapalım. Bizi biz yapan değerlerimizi tekrar hatırlayalım. Merhametimizin, fedakârlığımızın tükenmediğini herkese göstermiş olalım" dedi.

    Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Bugün ilimizdeki bütün merkez ve ilçelerde yapılan çalışmaların bir benzeri Bafra'da başlatılıyor. Bu bilgilendirme çalışmaları halka halka bütün topluma yaymak için gayret edeceğiz. Özellikle halk eğitim kurslarımızda, diyanet işleri başkanlığımız ile açılan özellikle bayanlara yönelik kurslarımızın devam etmesi suretiyle, Bafra'da bulunan 175 derneklerin çalışanları, yöneticileri ve o derneklerin üyeleri, okul aile birliklerimiz, basın aracılıyla ve ulaşabildiğimiz bütün imkanlarla bu konuyu toplum kesiminin her tarafına tanıtmak ve bu çalışmaları topluma mal etmek için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.     

     Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ise toplantıda yaptığı konuşmasında, "Bugün burada gönül elçilerinin ikinci ayağı olan kadına meslek edindirmek amacıyla sizlerden destek istemek amacıyla buradayız. Kadın güçlü olursa, kadın meslek öğrenip çalışırsa kendine güveni çok fazla olacak dolayısıyla mutlu olacak ve bu ailesine yansıyacak, çocuklarını da mutlu bir şekilde yetiştirecek. Gelecek nesiller için bu çok önemli. Bu noktada etrafınızda ki kadınlara, sizin bildiğiniz veya bir şekilde ulaşabileceğiniz kadınlara destek olalım. Mesleki Açık Öğretim liselerine kayıt olmaları ya da daha kısa sürede sertifika alarak meslek sahibi olabilecek Halk Eğitim kurslarına yönlendirme noktasında destek olmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

       Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay,toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili düzenlemeye rağmen kadınların erkeklere oranla eğitim ve istihtama az katıldığını söyledi.

     Talay," Eğitim seviyesi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların Mesleki Açık Öğretim Liselerine yönlendirilmesi, mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri  nesiller açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

    Bafra ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüştü Yüce,2013-2014 Eğitim öğretim yılında, Bafra ilçesinde Mesleki Açık Öğrenim Lisesi 1. Açık öğretim Lisesi kayıdına 1430 öğrencinin kayıt yapıldığını kaydetti.    

     Yüce, "İlçemizde mesleki açık öğretim lisesi kayıtları örgün öğretimde verdikleri meslek alan ve dal eğitimlerine göre, Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi Müdürlüklerinde yapılmaktadır" dedi.

      İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Burak Turgut, İŞ-KUR'un hizmetleri, kadın istihdamına katkıları, iş ve meslek danışmanlığı konusunu anlattı. Turgut,"Bir, medeniyet kurmak kadınlarımızın elindedir. Kısacası kadın bir medeniyettir" diye konuştu.

       Samsun il Müftülüğü Vaizi Hacı M. Aydoğan,"İnsan bilinçli bir varlıktır. İnsan seçme yeteneğine sahip tek varlıktır. İnsan üretme ‘icat etme' yapar. İnsan meraklı bir varlıktır. Yeryüzü kendisine emanet edilmiş her şey kendisi için yaratılmış. Bir şeyi bilmez halde dünyaya gelen insan, ihtiyaç duyduğu her şeyi öğrenip algılayabilme yeteneğiyle donatılmıştır. Eğitim, insanı din ve dünya ile ilgili vazifelerini hakkıyla yapabilecek duruma getirme faaliyetidir" şeklinde konuştu.  

       Toplantıya ayrıca Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

                                                                                            NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER