DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ İLGİ GÖRDÜ

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı ile Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından '14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle OMÜ Konukevi'nde düzenlenen törende, bağışlarıyla hayat kurtaranlar ödüllendirildi.

DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ İLGİ GÖRDÜ

    Törende, 11 kan bağışçısına plaket, 20 kişiye altın, 25 kişiye gümüş ve 267 kişiye de bronz madalya ile berat belgesi verildi. 

                                    "YAKINLARIMIZI TEŞVİK ETMELİYİ"

    Törende konuşan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, "Önümüzde sıkıntılı bir döneme gireceğiz. Yaz mevsimi geldi. Ramazan ayını yaşamaya başlayacağız. Bu dönemlerde kan bağışında düşüş yaşanıyor. Bu da kan ihtiyacı olan ihsanlarda soruna yol açar. Bu dönemde kan bağışı ilgisinin artması gerekiyor. Sorunu en aza indirmek için kan bağışına yakınlarımızı teşvik etmeliyiz" dedi. 

                                     2015'TE SORUN BİTECEK 

     Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise, "Sizlerin katkıları ile 2015 yılına kadar bölgemizdeki kan ihtiyacını tamamen halletmiş olacağız. Bölgemizde kan ihtiyacı olan her 5 kişiden 4'ünün ihtiyacını karşılıyoruz. Halen kan ihtiyacı olan 1 kişi var. Bu bir kişinin de kan ihtiyacını karşılamak için birlikte çalışma içinde olacağız" diye konuştu.

    51 defa kan bağışı yapan Adem Topçuoğlu, "Kan Kaynağı yalnızca insana olan bir maddedir ve sadece bağış yönüyle elde edilebilecektir. Bağışlanan 1 Üniye kan 3 kişinin hayatını kurtarabilir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışı hayat kurtarır.Kan bağışçıları için verilen brons,gümüş,Altın ve en son olan plaketi aldı ödülleri bitirdi ama amaç ödül değil,hayat kurtarmak olduğu için kan vermeye devam edeceğim" dedi. 

    Törene, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş,  SES Okulları Genel Müdürü Yaşar Batur, Türk Kızılayı İlçe Şube Başkanları, bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

        NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER