HAYATI 80 BİN TL’YE BAĞLI

Bafra ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin dramatik yaşam öyküsü yürekleri burkuyor.

HAYATI 80 BİN TL’YE BAĞLI

      İnşaat işçisi Cevat Şahin(36), 33 yaşındaki eşi Ayşe Şahin'i boyun fıtığı şikâyetiyle götürdüğü hastanede omurilik kanseri teşhisiyle döndü. Doktorlar bu hastalığın tedavisi ve ameliyatı için İstanbul'da özel bir üniversite hastanesini tavsiye etti.

      Bafra ilçesinin Mevlana Mahallesi Cengizhan Sokak No:24'de ikamet ettiklerini belirten Cevat Şahin tavsiye edilen hastane ile geçtiği irtibatta tedavinin 80 bin TL mal olacağını öğrenince ne yapacağını şaşırdı.

                           4 ÇOCUK ANNESİ YARDIM ELİ BEKLİYOR 
      Eşinin durumuna çok üzüldüğünü elinden bir şey kalmadığını söyleyen inşaat işçisi Cevat Şahin, ''Eşim Ayşe Şahin ve 4 çocuğumuz ile birlikte Mevlana Mahallesi Cengizhan Sokak No 24'de ikamet etmekteyiz. Babam ve annem de bizle beraberler. Eşim bundan 3 sene önce boyun ağrısı ile başlayan hastalığı sonradan boyun fıtığına çevirdi. Bunun tedavisi sürerken son aylarda ağrıları artmaya başlayınca 8 Haziran 2014 tarihinde Özel MediBafra Hastanesine getirdik. Burada yapılan tetkiklerde bizi OMÜ Tıp Fakültesine gönderdiler. OMÜ Tıp Fakültesinde yapılan tahliller, çekilen filmler ve diğer tedavilerde sonra profesör hocalar bizlere acı haberi söyledi. Eşim Ayşe Şahin omurilik kanseri olmuştu. Ne yapabiliriz diye hocalarımıza sorduğumuzda bizlere hastalığın ilerlediğini bu ameliyatın OMÜ'de yapılamayacağını İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde yapılabileceğini söylediler. Bizde hemen orada bulunanlarla irtibata geçtik. Bize bu ameliyatın 80 bin TL'ye mal olacağını söylediler. Bu rakamı duyunca ikinci bir şoka girdik. Ben kendim inşaatlarda çalışarak ailemi geçindiriyorum. 2 oğlumda okuyor. Biri 3 aylık diğeri 3 yaşında iki kızım daha var" dedi.

              OMURİLİK KANSERİ 4 ÇOCUK ANNESİ 80 BİN TL BULAMAZSA ÖLECEK 

       Cevat Şahin ne yapacağını kara kara düşünürken, Bafra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıfta okuyan Mehmet Ali Şahin (17) isimli bir öğrencinin durumlarını okulların kapanacağı son gün rehber öğretmeni Rüstem Er'e anlatması üzerine o gün 1 saat içinde okulda bulunan idarecilerden ve öğretmenlerden bir miktar para desteği sağlanmış.

      "Ama bu ameliyat için gerekli olan 80 bin TL'nin çok ama çok altında" diyen Cevat Şahin, "Ben hayırsever işadamlarımızdan, vatandaşlarımızdan ve yetkili büyüklerimizden yardım ve destek bekliyorum. Ne olur eğer ameliyat olunmazsa ölme riski çok yüksek. Çünkü hastalık gün geçtikçe ilerliyor. Mübarek Ramazan ayı öncesi bizim yüzümüzü güldürün'' diyerek gözyaşı döktü.
       Hasta Ayşe Şahin'in kayınvalidesi Hanife Şahin ise; ellerini açarak, dua ederek duygulu gözlerle gelinin ölmemesi için yardımseverlerin desteğini istedi.

                     NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER