ERDAL DOĞAN, ÜRETİCİLERİ UYARDI

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, ülke genelinde hayvancılığın küçük aile şirketleri halinde yapıldığını, bunun da üretimde belirsizlik, birbirlerini bilmeyen üreticiler oluşturulduğunu söyledi.

ERDAL DOĞAN, ÜRETİCİLERİ UYARDI

        Doğan, bundan, aracıları zengin eden bir sistemin ortaya çıktığını ifade etti.

 Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan,"Üreticilerimiz, Besisi tamamlanmış bütün hayvanlarını piyasaya sürerlerse ithalat söz konusu olmaz" dedi.

       Kırmızı Et Üreticileri Birliği Binasında basın açıklaması yapan Erdal Doğan,'' Geçen Cuma günü üst düzey bir toplantı düzenlendi. Ülkenin bütün üreticilerini, üretici birliklerini çağırdılar ve konunun önemi anlatıldı. 2010 yılında yaşadığımız acı tecrübe tekrar kapıda, her an için aynı sıkıntı yaşanabilir. Gıda ve Tarım Hayvancılık Müsteşarı, şuan ki fiyatların bıçak sırtında olduğunu söyledi ve Bakanlığımız bu konuda çok hassas. 450 Bin üreticinin, 77 milyon insana pahalı et yedirmemesi için uyarıldık. Fiyatlar ile biraz daha oynanır ve fiyatlar yükselir ise ithalat kaçınılmaz olacak. Kesin bir dil ile uyarıldık, gidin bölgenizde üreticileri uyarın ve halka bunları duyurun dendi. Ramazan ayı dolayısıyla et fiyatlarında ciddi bir hareketliliğin başlaması bakanlığı tedirgin etti. Bakanlığımız bu konuda gayet hazır bir şekilde bekliyor. Eğer biz fiyatlar ile biraz daha oynayıp hırs yaparsak kesinlikle ithalat yapılacak.  Şuan Türkiye'de et fiyatları 18.50 ile 19 Lira arasında. Fiyatlar 20, 21 liraya kadar artacak şeklinde duyumlar alıyoruz eğer bu şekilde artış gösterirse kesinlikle ithalat yapacağız.  2, 3 aydır bütün üreticilere biz bunu söylüyoruz, ‘' Fiyatlar çok yükselişte ve bunun bizlere sıkıntı olacağını'' dile getirdik. 2010 Yılında yaşadığımız acı tecrübeyi yaşamak durumunda kalacağımızı söylediğimiz halde insanlarımız bunu görmemezlikten gelip biraz daha, biraz daha deyip fiyatlar ciddi şekilde başfiyatlara ulaştı. Çok kazanma hırsı, bizleri çok kaybetmeye itiyor. Biz üreticilerimize gerekli uyarıları yapmıştık, hala da yapıyoruz ve şuanda geç kalınmış değil" diye konuştu.

           NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER