banner221

Haksız Rağbete Son

Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, “Artık kimse maliyet fiyatının altında ekmek satamayacak, maliyet altında satış yapan fırınlar, marketler, bakkallar, bayiler hakkında yasal işlem başlatacağız. Herkes bundan sonra kalite ile rağbet edecek” dedi.

Haksız Rağbete Son
                “FİYATTAN ÇOK KALİTEYLE REKABETTEN YANAYIZ”

    Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, fırıncı esnafına verilen fiyat tarifesinin 5.Maddesindeki kurallara aykırı hareket edenler hakkında 5174 sayılı kanunun 86,87,88,89,90,91 ve 92 maddelerinde öngörülen disiplin cezaları ile 93.maddedeki para cezalarına ilişkin hükümlerin uygulanacağını bildirdi.

   Ekmek fiyatı için belirlenen rakamın tüm fiyatlar tarafından uygulanmamasını eleştiren Bafra Fırıncılar Odası başkanı Temel Bektaş, kararların fırıncıların derdine dermen olacağını söyledi.

                    “EKMEKTE HAKSIZ REKABET SONA ERECEK”

    Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Unlu Mamul ve Ekmek Üreticileri İşletme Haklarını Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Kuş, esnaf odalarının belirlediği ekmek satışının malzeme kararına göre haksız rağbet olduğunu ve kararın Yargıtay tarafından onaylandığını belirten Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş,”Alınan karar esnafın derdine dermen olacak. Türkiye’nin birçok yerinde bu mahkeme kararının örnek olduğunu düşünüyorum. Biz, fiyatları çok kaliteyle rağbetten yanayız. Umarız bu kararla bunu yakalarız” dedi.

      Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, gazetelere yapılan açıklamalarda, ekmek fiyatlarının büyük illerde fırıncılar odası, küçük illerde ise, ticaret ve sanayi odası ile esnaf ve sanatkârlar odaları tarafından belirlendiğini anlattı.   

     Alınan kararların önemli olduğunu vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti:

     “Haksız rekabet nedeniyle fırıncılar zor durumda kalıyor. Bazı fırınlar bu rekabete dayanamayıp batıyor. Bu kararların fırıncıların derdine dermen olacağını düşünüyorum. Artık odaların belirlediği fiyatın altında ekmek satmak, mahkeme kararına göre haksız rekabettir. Bununda yaptırımları vardır. Eğer bir fırın, market ve ya bakkal ekmek fiyatında haksız rekabet uyguluyorsa mahkemeye verip, tazminat davası açılabilecek.”  

NAMIK AZGIN  

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER