İDRİS NAİM ŞAHİN BBP’DE

İstanbul’da gerçekleştirilen 'Çözüm Süreci mi Bölünme Süreci mi' konulu panelde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK ve KCK'nın hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu söyledi.

İDRİS NAİM ŞAHİN BBP’DE

      “ÇÖZÜM SÜRECİ Mİ? BÖLÜNME SÜRECİ Mİ?” adlı panelin ikincisi BBP İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

       'Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi' konulu panelde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK ve KCK'nın hiç bir dönemde olmadığı kadar güçlü olduğunu belirtti. Destici, "Bölgeden arkadaşlarımız, istihbaratımız, teşkilatlarımız neticesinde elde ettiğimiz bilgilerde, PKK'nın hiç bir dönemde olmadığı kadar, hem dağ kadrosunun hem de şehir yapılanmasının güçlendirildiğini görüyoruz" dedi.

         Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Araştırmacı-Yazar Ahmet Türk'ün konuşmacı olarak katıldığı 'Çözüm Süreci Mi, Bölünme Süreci Mi' adlı panele BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcıları Osman Tüfekçi ve Ünsal Karabulut, MKYK üyeleri, BBP İstanbul İl Başkanı ve İl yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin moderatörlüğünü Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan yaptı.

       Panelin açılış konuşmasını yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreci olarak başlanan yolun Türkiye'yi bölünmeye götürdüğünü söyledi. PKK'nın hiç bir dönemde olmadığı kadar güçlendiğini anlatan Destcisi, "İdris Naim Şahin'in bakanlık döneminde PKK'nın şehir yapılanmasına çok ağır darbeler vuruldu. Neredeyse bitme noktasına getirildi. O şartlar devam etmiş olsaydı işte bu hainler bugün asla 37 ilimizde kalkışma gücünü kendilerinde bulamazlardı. KCK'ya yapılan operasyonların yanı sıra kırsal kesimde de operasyon devam etti. PKK'nın dağ kadrosuna da çok ağır darbeler vuruldu. Ne olduysa işte o Uludere hadisesi ile oldu. 2011 yılında terörle mücadele bir sabotaja uğradı. Neticede terörle mücadele sonlandırıldı" ifadelerini kullandı.

      Sorunların çözümünü herkesin istediğini, şehit yakınlarının bile buna destek verdiğini vurgulayan Destici, ancak gelinen noktanın iyi niyetle devam etmediğine dikkat çekti. Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz dedik ki eğer bu sürece siz devam ederseniz, PKKönce meşrulaşacak, ikinci aşamada silahlı ve şehir yapılanması daha da güçlenecek, üçüncü aşamada da fiili özerklik elde edilecek. Talepleri bu, demokratik özerklik ve nihayetinde devlet kurmak. Bugün geldiğimiz noktada PKK meşrulaştı, hem de öyle bir meşrulaştı ki sizden bizden daha meşrulaştı. PKK'lı teröristler Türkiye'de tedavi edilecek kadar meşrulaştı."

       PKK'nın ve şehir yapılanması olan KCK'nın güçlendiğine özellikle vurgu yapan Destici, şunları söyledi: "Şu an PKK'nın sözcüleri ne diyorlar, 'hiç olmadığımız kadar güçlüyüz' diyorlar. 'Gerekirse silahla da hakkımız alacak noktadayız' diyorlar. Şu anda o bölge tamamen fiili özerkliği yaşıyor. Bakın şu anda Diyarbakır'da, Van'da, Şırnak'ta, Hakkari'de pek çok yerde köy muhtarlarına baskı yapıyorlar. Köy muhtarlarına diyorlar ki; 'geleceksiniz köyün isminin değiştirilmesi için dilekçe vereceksiniz.' Özel mahkemeler kurmuşlar, herkes biliyor bunu. Bölgedeki savcılar hakimler kendileri söylüyor. Bize gelen davalarda yüzde 70 azalma oldu diyorlar. Vergiler elektrik paraları ödenmiyor. Bu paralar PKK'nın kurduğu vergi dairelerine gidiyor."

        Konuşmasının sonunda Destici, parti tabanını ve vatandaşları sağduyuya davet etti. Kimsenin sokağa çıkmasını istemediklerini belirten Destici, provokasyonlara gelinmemesi için de uyarılarda bulundu.

        NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER