KUZİNE SOBA İMALATI İLGİ GÖRÜYOR

Bafra ilçesinde, 40 yıldır kuzine soba imalatı yapan 62 yaşındaki demirci usta Vehbi Kocatürk, kendine has yapmış olduğu kuzine sobaların insanları daha hijyenik bir şekilde tüketim yapmasına katkı sağladığını söyledi.

KUZİNE SOBA İMALATI İLGİ GÖRÜYOR

       Büyük ilgi görmeye başlayan kuzine sobalar yok satıyor.

      Bafra Kızılırmak Sanayi Sitesinde 40 yıldır soba imalatı yapan usta Vehbi Kocatürk, mesleğini geliştirerek yeni yeni çalışmalara imza atıyor.

       Bafra Kızılırmak Sanayi Sitesinde, 40 yıldır demircilik yapan Vehbi Kocatürk, “Bu tür sobalar bizim Bafra yöresinin eski tabirle dağ köyleri, yeni tabiriyle dağ güzergâhta bulunan mahallelerde genelde kullanılan soba türüdür. 40 senedir, Bafra ilçesinde soba imalatı yapıyorum. 2 günde, bir soba imalatı yapıyorum. İmalata vatandaşın ilgisi şuan iyi görülüyor. Bu imalatını yaptığım sobadan herkes memnun, yapılan sobalarımdan problem var diyen olmadı. Bu imal ettiğim sobaların 15 yıl garantisi var. 15 yılda bu sobalara hiçbir şey olmaz, ama sobaları kullanmaya bağlı, bu imal ettiğim küçük sobalar 350 TL, büyük sobalar ise, 400 TL’ye satıyorum. Bir senede soba imalatım, müşterinin talebine bağlıdır” dedi.

        Sobaları sipariş üzerine yaptığını belirten Vehbi Kocatürk,”Senede 30-40 tane siparişe göre yapıyorum. Eskiden köylerde, yani şimdiki mahallelerde göç olmadan önce daha fazla soba yapıyorduk, ama kırsal mahalleler göç verdi. Şimdi o köylerde, alıcı olarak kimse kalmadı. Şimdi sobası eskiyenler yenisini yaptırmak için geliyorlar. En son yaptığımız sobaların boyamasını yapıyoruz. Yaptığım sobaların modelleri var ama kendi imalatım sobalara özen gösteriyorum. Bu imalatını yaptığım sobalar, sudan korunursa, bu yaptığım soba en az 30 sene gider” diye konuştu. 

       Bafra ilçesinin Dikencik Mahallesinde ikamet eden soba alıcılarından Mustafa Yazıcı ise,”Daha önce babam 30 sene önce Vehbi abiye soba yaptırdı. O zamanlar biz çocuktu. Biz, o sobayla büyüdük, o sobanın tadına doyamadık, onun için ustaların ustası Vehbi abiye, o sobanın aynısının bir tanesini daha yaptırdık” şeklinde konuştu.

         NAMIK AZGIN 
   

 








Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasin.başpınar
Yasin.başpınar - 5 yıl Önce

Küçükkuzineden almak istiyorum.bana.nasıl,yardımcı,olacak.sınız.elazıg

Yasin.başpınar
Yasin.başpınar @Yasin.başpınar - 5 yıl Önce

Kuzine
Küçkboy.alacam

Murat ozkaptan
Murat ozkaptan - 4 yıl Önce

0536 435 86 74 aramisinjz

SIRADAKİ HABER