İHL’DEN 13.GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA VE BULUŞMA PROGRAMI

Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 13. Geleneksel Mezunlar Buluşması programı Bafra Anadolu İmam Hatip lisesinin bahçesinde yapıldı.

 İHL’DEN 13.GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA VE BULUŞMA PROGRAMI

    Çok sayıda davetli ve mezunun katıldığı programda uzun zamandır birbirini göremeyen mezunlar hasret giderdi. Programa katılan misafirlere Pilav üstü tavuk ve baklava tatlısı ile ayran ikram edildi.

     Program Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından Hasan Aydoğdu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
     Geleneksel Bafra İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve Mensupları'nın bayramlaşma ve buluşma programında BAFİM-DER Başkanı Murat Topal yaptığı açılış konuşmasında, "Her yıl Temmuz ayında gerçekleştirmiş olduğumuz mezunlar buluşma programını bu yıl Ramazan ayı girmesi nedeniyle, bayramlaşma ile birlikte, yine Temmuz ayının sonuna doğru gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize, çok teşekkür ediyorum. Bugün bayram ama buruk bir bayram içerisindeyiz. Dünya'nın dört bir yanında, ezilen, mağdur, mazlum müslüman kardeşlerimiz, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, özellikle Gazze'de, tonlarca bombalar altında, bayramı göremeyen kardeşlerimiz var. Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesinden Gazze'de direnen kardeşlerimize selam olsun. Şehitlere selam olsun buradan, dünya'nın süper güçleri, demokrasi emaresi kesilenler, çocuklar oynarken, uykudayken, sivilleri tonlarca bombalarla, bayramı görmeden, belki de sabah uykularında yakaladılar, sabahı görmeden şehit oldular kardeşlerimiz, ama onlar dünya, dünyayı sömüren güçler, cani katil İsrail Devletinin yanında yer aldığını açıkça beyan ettiler. Müslüman ülkeler seyrediyor, bizde acı içerisinde dua ediyoruz. Müslüman devletlerin işbirlikçileri, müslüman devletlerinin yöneticileri seyrediyor. Müslümanların kanları oluk oluk akıyor. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız" dedi.

     BAFİM-DER Başkanı Murat Topal, Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplarına dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.    

     İmam Hatipli olmanın her zaman öneminin var olduğunu belirten Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın ise, "Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi binasında, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu bir karar dolayısıyla, Anadolu Öğretmen Liseleri kaldırıldığı için bu bina Bafra'mızda da yeteri derecede Anadolu Lisesi olduğu için bizimde yoğun bir şekilde bina taleplerimiz bulunduğundan sağ olsunlar Milli Eğitim Müdürümüzün teklifi ve Samsun il Müdürlüğünün onayı ile valiliğin takibi ile Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin çok titiz bir şekilde takibi ile Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ile bizim bu sıkışıklığımız ve bu ihtiyacımız giderilmiş oldu. Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adı altında, modern ve öğrencilerimize her türlü donanımı olan bir bina kazanılmıştır. Ben en alttan en üste kadar emeği geçenlerden ‘Allah sizden razı olsun' diyorum. Önce o okulumuzu dolduracağız" diye konuştu.

      1994 yılında Bafra İmam Hatip Lisesinden mezun olan Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise," Bafra'ya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açtık. Bakanlık Anadolu Öğretmen Lisesini kapattı. Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'de öğrenci almaya başlamıştır. Bu okulun 136 tane kontenjanımız var. Bu öğrencilerin 36 tanesi yatılı olacak, biz Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi binasına öğrenci getiriyoruz. Bu öğrenciler Bafra'mızın yüz akı olacaklarına inanıyoruz. Herkesin bayramı mübarek olsun" şeklinde konuştu.

       Eski günleri anmanın her zaman güzel olduğunu belirten Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, İmam Hatip'in sadece bir okulun ismi değil, halkın kendini ifade ettiği sivil bir okul olduğunu belirtti.

       Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bakanlık Müşaviri Abdullah Şenyüz, Bafra Belediyesi eski başkanlarından Sefer Peker, İlkadım Yurt Müdürü Ömer Yayla, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın ve BAFİM-Der Başkanı Murat Topal, Samsun ili ve ilçeleri İmam Hatip Liseleri arasında güzel hutbe okuma yarışmasında birinci olan Osman Güleryüz'e birlikte plaket takdim ettiler.

       Türkiye'de her tür hizmetin önünün açıldığını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, "13.Buluşmanın hepimiz için ülkemiz için ve tüm mazlumlar için tüm hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli kardeşlerim böyle programların hazırlanması çok kolay değil, gerçekten bu işler, gönüllü insanların yapacağı işler, o bakımdan sizleri, 13.Defa bir araya getiren, bizleri buluşturan BAFİM-DER Başkanı Murat Topal hocamı ve yönetimini tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Birliğinizin de daim olmasını diliyorum. Müdür beyin duygu yüklü konuşmasına da katılıyorum" şeklinde konuştu.   

       Bakanlık Müşaviri Abdullah Şenyüz ise, teşekkür konuşması yaptı. İlkadım Yurt Müdürü Ömer Yayla ise, İmam Hatip Liselerinin eski ve yeni halleri hakkında bilgi verdi.

        Geleneksel Bafra İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensuplarının bayramlaşma ve buluşma programına; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bakanlık Müşaviri Abdullah Şenyüz, Samsun Vergi Dairesi eski Başkanı Şuayip Sevgi, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,  AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Okul Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen Bafra ilçe Başkanı Hamdi Yıldız, İşadamları, Mesleki Oda Temsilcileri,Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, Sendika Temsilcileri, İmam Hatip Lisesi eski ve yeni öğrencileri, öğretmenleri ve davetliler katıldı.
           NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER