İKİZTEPE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 2014 YILINDA BAFRA’DA 9 MİLYON KREDİ KULLANDI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi yeni deposunu hizmete açtı.

İKİZTEPE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 2014 YILINDA BAFRA’DA 9 MİLYON KREDİ KULLANDI

     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi,”Tarımsal sigortayı bugün çiftçiler önemsemiyor. Ne zaman başımıza bir şey gelse, o zaman bu tarım sigortası önemli hale geliyor. Gübre’de fiyatı da taban fiyat yapacağız” dedi.

     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer, 2014 yılında Bafra’da Tarımsal Kredi olarak 9 milyon TL kredi kullandıklarını,550 bin LT Mazot,3 bin ton kimyevi gübre, 9 bin litre Zirai ilaç, 250 ton tohumun çiftçiye dağıtıldığını bildirdi.   

                                “ÜRÜNÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

     Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi,“ Biz, bu bölgeye gelmişken, dün Giresun’da, Ünye’de, bugün Samsun bölge birliğimizde, şimdi de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifindeyiz. Hem çalışanlarımızla hem de ortaklarımızla, Giresun’da birlikte olduk. Bugünde Bafra’da sizlerle birlikte olmaktan da mutluluk duyuyorum. Bu soğuk havada bize zaman ayırdığınız içinde hepinize teşekkür ediyorum. Tabi siz Tarım Kredi Kooperatiflerini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Çoğunuz babalarınızdan dolayı geçmişi olan çok eski üyelersiniz. Bundan sonraki süreçte, bizin tüm çalışan arkadaşlarımız bölge müdürlerimize, genel müdürlükte çalışanlara hep şunları söylüyoruz. Ürünün takipçisi olacağız. Bu kurumların ortakları varsa var. Ortakların olmadığı zaman bu kurumlar yok. Eğer bu bölgede çiftçilik faaliyeti varsa, tarım varsa, kooperatifler var. O bakımdan bizim size, sizinde bize ihtiyacının var olduğunu düşünüyoruz” dedi.

      Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, kendilerinin ortaklarının gerçek durumunu bütün detaylarıyla bilip ve onun tüm ihtiyaçlarını kooperatiften tamamlayacaklarını kaydetti.

            “ÜRÜNDE FİYATI BELİRLEYEN ŞEY AYNI ZAMANDA KALİTEDİR”

       Kamunun vermiş olduğu hizmet gereği kamunun vermiş olduğu destekleri kooperatif ortaklarının da kolaylıkla ulaşabildiği ve temin edebildiği şekilde kendilerin de aracılık yapacağını belirten Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi,“ Çiftçilerimizin gerçekten kaliteli ürünleri, ekonomik fiyatlarla almasını, büyüttüğü ürününde pazara değerinden çıkması ve değerinden fiyat görmesini en büyük arzumuzdur. Üründe,fiyatı belirleyen şey, ay zamanda kalitedir. Bu kalite hem içeriğini itibariyle kaliteye önem göstermek gerekiyor. Ürünlerinizin piyasaya değerinden ulaşmasını istiyoruz. Bizim tek başına başarılı olma şansımız yok, eğer sizler bizlere güç vermezseniz, piyasanın istediği ürünleri üretmezsek, piyasanın istediği kaliteyi üretmezsek, bizim çabalarımız yetersiz kalabilir. Hep birlikte daha kalitelisini, daha uygun maliyetlerle ve daha verimli bir şekilde üretmenin çabası içinde olmalıyız” diye konuştu. 

       Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının bir finans kuruluşuyla, bankalarla ilişkilerinin olmaması gerektiğini söyledi.            

                     “HEPİMİZİN DAHA FAZLA SAHADA OLMASI LAZIM”  

       Yapılan işin önemli bir iş olduğunu önce kendi personelinin inanması gerektiğini vurgulayan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi,”Çiftçilik önemli bir iştir ve bizde çiftçiye yönelik önemli bir iş yapıyoruz. Bugünkü çocuklar tarım sektöründe çalışmak istemiyorlar. Tarım gerçekten zahmetli bir iştir ve bunu hepimiz biliyoruz. Ama biz tarımı akıllı yapabilirsek, tarımda para da kazanılabiliyor. Biz, uzun vadeli bir iş yapıyorsak, aslında ortalamada çiftçilik, bir evi, bir aileyi rahatlıkla idame edebilecek bir geliri sağlayabiliyor. Büyükşehirlerde bugün kapıcılarımız, özel güvenlik olan gençlerimiz taşören olarak şehirlere gelmiş ve kısa bir sürede ekmek kazanayım diye kısa bir sürede bu işi öğrenen insanlardır. Yine köyden kente göç etmiş veya tarımdan şehre göç etmiş, şuan tarımda bizim genç sayımız kalmadı. İleri de, tarım faaliyeti yapacak insan yok diye hepimiz korkuyoruz. Bu bölgeler tarım için bereketli topraklardır. Bu bölge ne ekerseniz sonuç alabilen bölgelerdir. Sizlerin topraktan kopmayacağınızı ümit ediyoruz. Aileden en az bir kişi çiftçiliğin bayrağını taşıyacaktır. Elimizden gelen desteği vermeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu. 

         Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının sorunlarını dinleyen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, kooperatif ortakları olan çiftçilerin sorularını cevaplandırdı. 

          Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifinde gerçekleşen toplantıya; Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Cüneyt Erdoğan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Ramazan Özcan, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Salih Aydın,  Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Şenol Tekin, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer ve çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.

           NAMIK AZGIN   
 

 

 

        

           

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER