banner223

BİLGİN,’ KADIN ÇALIŞIRSA ŞİDDET AZALIR’

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Elif Coşkun, kadının çalışması halinde şiddetin azalacağını söyledi.

BİLGİN,’ KADIN ÇALIŞIRSA ŞİDDET AZALIR’

             Çalışan kadınları ziyaret eden AK Parti Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, “Sosyal anlamda kadının söz sahibi olabilmesi, kadına yönelik şiddetin, kadın istismarının önüne geçilebilmesi için, kadının çalışıyor, üretiyor, kendi ayakları üzerinde durabiliyor olması gerekir. Kadın istihdamının artırılması önemli çalışma konularımızdan olacaktır” dedi.

           AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin, Samsun’da çeşitli yerlerde çalışan kadınları ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Bilgin, kadın istihdamının bir çok sorunun çözümünde anahtar olduğunu söyledi. Kadınların istihdamının sadece ekonomik açıdan değil, sosyal açıdan da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “İlimizdeki işverenle, kadın çalışan istihdam etmeleri yönünde teşvik edilecektir” diye konuştu.
                              ‘KADINLARIN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM’
           Kendisinin de bir bayan olarak kadınların sorunlarını iyi bildiğini belirten Bilgin, “Kadınların çalışması, kendi geçimini sağlayabilmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi sadece ekonomik bir anlam içermiyor. Sosyal anlamda kadınların söz sahibi olabilmeleri ve kadına yönelik şiddetin, kadın istismarının önüne geçilebilmesi için kadının çalışıyor, üretiyor, kendi ayakları üzerinde durabiliyor olması gereklidir. Kadın istihdamının artırılması önemli çalışma konularımızdan birisi olacaktır” diye konuştu.
                                         İŞVERENLER TEŞVİK EDİLECEK’
           Kadın istihdamının artırılması için öncelikli olarak kadının mesleki bilgi ve becerisinin artırılması, donanımlarının yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Açılacak kurslar, yapılacak mesleki eğitim çalışmaları ile bu sağlanmalıdır. Ayrıca kız çocuklarının okullaşması ve iyi bir eğitim almaları da gerekmektedir. İlimizdeki işverenlerin, kadın çalışan istihdam etmeleri yönünde teşvik edilmeleri sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
             Köksal ÖNER  

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER