İKİZTEPE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Samsun Bölge Birliğine bağlı 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer, 2014 yılı faaliyet değerlendirmesi ve 2015 yılı hedef belirlenmesi amacıyla toplantı düzenledi.

İKİZTEPE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

      Toplantıda konuşan 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer,”2014 yılı kooperatifimiz açısından dolu bir yıl oldu. Gerek ikrazat rakamlarında gerekse tahsilâtta tarihimizin en iyi dönemini yaşadık. Bunu da el birliği ile gerçekleştirdik. Her gün kooperatifimiz gayretli çalışmalarını artırarak devam etmektedir” dedi.

      Çalışan personel ile fikir alışverişinde olmanın önemini vurgulayan Özer, kurumsal bir yapıya kavuşup emin adımlarla ilerleyebilmek için kooperatif ortakları ile çalışanları arasında sağlıklı bir iletişim içerisinde olduklarını belirtti.

     818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer,”Kooperatifimizin çalışma faaliyeti içinde12 tane mahalle (köy) var. Bafra’nın en büyük mahallelerine (köylerine)  sahip çiftçilerimize yönelik çalışıyoruz. Bafra’da en büyük çiftçiler ve işletmeciler tarım adına bizim kooperatifimize bağlıdır. Örneğin mahalleleri (köyleri) sayarsak, Merkez İkiztepe, Harız, Altınay, Fener, Sahilkent, Koruluk, Emenli, Kuşçular, Karaburç, Adaköy, Kalaycılı, Kaygusuz olmak üzere 12 tane mahallemiz yani (köyümüz) bizden tarımsal girdi kullanmaktadır ” dedi.

      818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifinin personelinin gayretli çalışmaları ile 2014 yılını başarılı bir şekilde kapattıklarını dile getiren Özer, 2015 yılında da hedeflere ulaşmak adına çaba sarf edeceklerini kaydetti.

              “2014 YILINDA, 400 TANE BÜYÜK ÇİFTÇİYE HİZMET VERDİK”

      818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer,”Kooperatifimizde çalışan 5 tane personelimiz var.2014 yılı itibariyle, 400 tane büyük çiftçiye hizmet verdik. Kooperatifimiz, 2014 yılı itibariyle çiftçimize yüzde 80 ile yüzde 90 arasında çeltik tohumu verdi.2014 yılında çiftçimize kooperatif olarak 200 ton çıvarın da çeltik tohumu sattık. Çiftçimize bunun yanında kooperatif olarak kaliteli buğday tohumu da satıyoruz.2014 yılında çiftçimize, mısır tohumu ve değişik sebze tohumları da olmak üzere 250 tona yakın tohumu kooperatif olarak sattık. Çiftçimize, 2014 yılında çiftçimize 3 bin ton civarında gübre sattık. Bu gübre satımının yanında, çiftçimize yaprak gübreleri ve sıvı gübreleri de satıyoruz. Çiftçimize değişik firmaların muhtelif ilaçlarını da kooperatifimizde satıyoruz.9 bin litreye yakın çiftçimize sadece yabancı ot ilacı olarak, böcek öldürücü, mantar öldürücü ilaçlarda sattık. Çiftçimize büyükbaş hayvanlar için yem satışımızda var. Bölge çiftçisine en fazla akaryakıt satan bir kooperatifiz. Sene de 550 bin litre bir akaryakıt satışımız var.2014 yılında, zirai makine satışlarımız oldu. Çiftçimize 2014 yılında 20 adet traktör satışı yaptık.2014 yılında 50 tane de zirai aletler makinesinin satışını yaptık. Tüketim malzemeleri olarak kooperatifimizde, şeker, Tarım Gıda ürünü olarak BAFAY’ın ayçiçeği yağını satıyoruz. Senelik olarak, kooperatifimizin 5 bin ton ile 11 bin ton arasında şeker ve ayçiçeği yağı satışı var. Yine, Elit Gıdanın kaliteli bir zeytini var. Bafra’da Elit Gıda’nın zeytinini ve Tarım Kredi’nin çayını kooperatifimizde satıyoruz. Şuanda kooperatifimize ürün olarak girdilerin hepsinin satışını yapıyoruz. Vatandaş yeter ki; istesin. Çiftçimizin isteğine göre, ürünün tohumuna ve fidesine kadar temin ediyoruz” dedi. 

“ÇİFTÇİMİZE BU SENE, 10 MİLYON ÜZERİNDE KREDİ KULLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

        Gübretaş’ın gübrelerini sattıklarını belirten Özer, “Gübretaş’dan gübre temin ediyoruz. Türkiye’nin en kaliteli gübresini satıyoruz. Kooperatif olarak piyasa ile rekabet edemedik. Biz, gübrede kısacası emniyet sibop’u görevi yapıyoruz. Biz, gübreyi maliyet fiyatının üzerinde satmak zorundayız. Biz, piyasada olmazsak belki de tüccar fiyatları daha çok yukarıya çıkarabilir. Çiftçi özellikle gübreyi alırken önce piyasaya bakıyor, daha sonra da teknik özelliklerine bakıyor. O bakımdan fiyat önemlidir. Zaman zaman çiftçimize faydalı olmak için girdi hesabında yani gübreleri maliyetine sattığımız oldu. Sadece çiftçiye hizmet olsun diye sattığımız ürünlerde var”  diye konuştu. 

       600’un üzerinde de kooperatifin üyesinin bulunduğunu vurgulayan Özer, Türkiye’nin ilk 10 kooperatifi arasına girmeyi hedeflediklerini ve şuanda kooperatifin 427 adet ortağının  faal olduğunu ve ortak almaya devam ettiklerini ifade etti.

       Özer, kooperatif olarak her sattıkları ürününde arkasında olduklarını kaydetti.

                   “KOOPERATİFİMİZ ÇİFTÇİMİZİN YAKIN DOSTUDUR”

         Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İslam Özer,”Tarım konusunda kooperatifimiz çiftçimizin yakın dostudur. Çiftçinin ayağına hizmet getiriyoruz. Gerektiği kadar akaryakıtı da çiftçimizin ayağına götürüyoruz. Örneğin 5 tonun üzerinde gübre alan büyük çiftçilerimize kamyonlarla, çiftçinin deposuna yüklüyoruz. Çiftçi istedikten sonra kooperatif olarak çiftçinin ayağına gidiyoruz. Yeter ki; çiftçi bile istesin, kooperatif olarak kömür bile satıyoruz. Kömürünü bile evlerine kamyonetimizle götürüyoruz. Çiftçi yoksa biz yoğuz, çiftçi varsa biz varız” şeklinde konuştu. 

           NAMIK AZGIN 

                            

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER