18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bafra ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99’uncu Yıl Dönümü düzenlenen görkemli törenle kutlandı.

 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

       Bafra'da 18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü nedeniyle çelenk sunumu gerçekleştirildi. Garnizon Şehitliğinde çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

                        ŞEHİTLER, HATİM VE DUALARLA ANILDI

      Bafra'daki program Garnizon Şehitliği büstüne çelenk sunma töreni ile başladı. Bafra Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı. 

      Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, yaptığı konuşmada, "Bugün, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, ideallerin,vatan, bayrak ve namusları uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koyanların günüdür" dedi.

      Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş ise, "Bugün aziz şehitlerimizin huzurundayız. Şehitlerimizin huzuruna 1206 Bafralı öğrenci ve vatandaşlarımızın hatmi şerifleriyle geldik''diyerek duygularını belirtti. Müftü Keleş tarafından okunan duaların ardından protokol, şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

                18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

       18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle Bafra Anadolu Lisesi tarafından Bafra Belediye Kültür Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi.

        Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk milleti, belirleyici bir not oynamıştır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale Savaşı'nda, milletimiz binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek, ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler. Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp, yaralarını sararak dünyaya insanlık dersi verdiler. Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları,Aziz Türk milleti ve vatandaşları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun'' dedi.

        Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü nedeniyle şehitlikte yapılan programa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin,AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan,Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş,MHP Bafra Belediye başkan adayı Özgür Topkaya, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Şehit Aileleri Dernekleri, Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin ve gaziler, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, öğrenciler ve şehit yakınları katıldı.

                                                                                             NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER