KADİR GECESİNDE KUR’AN ZİYAFETİ

Bafra İlçe Müftülüğü Kadir Gecesi münasebetiyle Bafra Kent Meydanı'nda ‘Kadir Gecesi Özel Programı’ düzenledi.

 KADİR GECESİNDE KUR’AN ZİYAFETİ

      Kur'an-ı Kerim'de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Bafra ilçesinde coşkuyla kutlandı. 
      Bafra Adliyesi, Bafra Emniyet Müdürlüğü önünde başlayan ve Cumhuriyet Ortaokulu Önüne kadar uzanan yola kurulu iftar sofralarında yenilen yemeğin ardından başlayan programda ilk önce Akşam namazı kılındı.

      VATANDAŞLAR KADİR GECESİNDE, YENİ KENT MEYDANINA AKIN ETTİ

     Bafra ilçesinde, Bafra Belediyesi ve Bafra ilçe Müftülüğü ortaklaşa düzenlediği Kadir gecesi programında kent meydanı doldu taştı.

      Kadir Gecesinde, Bafra Yeni Kent Meydanında düzenlenen programda büyük yoğunluk yaşandı. Bafra Belediyesi ile Bafra İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği Kadir Gecesi programı büyük ilgi gördü. 

                     BAFRA'DA KADİR GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI

       Bafra'da Kadir Gecesini ibadetle geçirmek isteyen vatandaşların ilk adresi Bafra Yeni Kent Meydanı oldu. Bafra Belediyesi tarafından halka açık iftar yemeğiyle başlayan Kadir Gecesi programı sonrası Bafra Belediyesi Yeni Kent Meydanında erkekler ayrı bölümde, kadınlar ayrı bölümde akşam namaz kıldı. 

      Kılınan Akşam namazının ardından Site Cami İmam Hatibi Kadem Aslan Kuran tilaveti ile gelen konukları mest etti.  Kadem Aslan'ın ardından Gazipaşa Cami İmam Hatibi Sacit Akçay Kuran tilaveti, Çarşı Cami İmam Hatibi Abdullah Arslan okuduğu Kaside ve ilahiler gelen dinleyicilerin adeta ruhuna işledi.

             KUR'AN TİLAVETİ, SOHBET, DUA VE TERAVİH NAMAZI İLGİ GÖRDÜ

      Bafra Müftüsü Burhan Keleş, yeni Kent Meydanı'nı dolduran binlerce kişiyle Kadir Gecesi duası yaptı. Duanın ardından kent meydanını dolduran vatandaşlara yatsı ve teravih namazları kıldırıldı.
      Başkaya Mahalle Cami İmam Hatibi Selçuk Esen ve Konuk olarak gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Remzi Ateşyürek'in oldukları Kur'an tilaveti ile adeta büyülenen vatandanlar Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş'in Kadir Gecesi ile ilgili yaptığı sohbet ve okuduğu dua ile saf tutan cemaat, Yrd. Doç. Dr. Remzi Ateşyürek'in imamlığında teravi namazı kıldı.

            "ALLAH BİZE KADİR GECESİNDE, KUR'AN-I KERİMİ GÖNDERDİ"

       Kadir gecesi hakkında konuşan Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş," Kadir gecesinin önemini Rabbimiz bize Kur'anda bildiriyor. Kadir gecesini ve Kur'an-ı Kerimi Rabbimiz bize verdi. Bu geceyi gerçekten ihya etme adına, camilere gelen, işte bu geceyi ihya edilen böyle meclislere gelen bir kardeşimiz, dua eden bir kardeşimiz, rabbına yalvaran bir kardeşimiz, sanki seksen yıl yaşamış gibi, seksen yıl dua etmiş gibi, seksen yıl namaz kılmış gibi, Cenab-ı Hakk kendisine sevap ikram edecektir. Bu gece Kadir gecesi, Kur'an-ı Kerimde zikredilen bir gecedir. Bu ay Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'de zikredilen bir aydır. Ramazan ayı Kur'anda Cenabı Hakkın zikrettiği Kadir gecedir. Bu gece kıymetlidir. Mevlana Hazretleri ‘ Dostlar dostu için uyumazlar ne olur sende, Kadir Gecesi uyumayı ver' diyor.365 günün gecesinin birinde uyumayıp ibadet yapsanız ne olur. Kadir gecesinin üç hususiyeti var. Kur'an hürmetine minarelerde ezanlarımızı ve Kur'an-ı Kerimi okuyanlarımızı da eksik etmesin. Camilerde, cemaatimizi eksik etmesin yüce Mevlasız. Öncelikle bu gece, Cenab-ı Mevla Cebrail aleyhi vesselamın başkanlığında yeryüzüne melekler tefriş ederler. Bu gecede Allah-ü Telayı ananlara melekler selam verir. Melekler kanatlarıyla onları okşar. Bu gecede Cenab-ı Mevla Kur'an-ı Kerimi bize gönderdi. Kıyamet gününde, sıddıklardan, şehitlerden, nebilerden sonra iki şeyden şefaat edecek. Birincisi tutulan oruçtan, ikincisi de okunan Kuran'dır. Oruçta Ramazan ayında, Kur'an'da Ramazan ayında, onun için Ramazan Ayı çok kıymetli ve faziletli bir aydır. Üçüncü husus ise kadirdir. Kadir, kader ve hüküm demektir. Yani, bir yıl içerisinde yapılanların kader gecesidir. Bu gecede yapılan dualar, bundan sonraki Kadir gecesine kadar, hayatımızın bereketli, evimizin mutlu, işimizin düzenli olmasına vesile olacak" dedi.

     Bafra İlçe Müftülüğünün düzenlediği programa; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, OMÜ. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Ateşyürek, Bafra AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çamaş, İşadamları, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            NAMIK AZGIN 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER