banner221

Şehitler Dualarla Anıldı

Bafra ilçesinde, Ramazan Bayramı arifesinde, Bafra Asri Mezarlığında ve Garnizon Şehitliği’nde şehitlere Kur’an okundu dualar yapıldı.

 Şehitler Dualarla Anıldı

     Bafra Garnizon Şehitliği, Ramazan Bayramı öncesi ziyaretçi akınına uğradı.  Şehit aileleri, şehitlerin kabirlerinde Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Her bayram ziyarete ve Kur'an okumaya geldiklerini anlatan aileler, bayramlarının buruk geçtiğini söyledi.

                                                             Bayram Arifesinde Şehitler Unutulmadı!

        Ramazan Bayramı'nın arife gününde, Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı.

      Bafralılar, Ramazan Bayramı arifesinde şehitlerini unutmadı. Şehit aileleri Bafra Garnizon  Şehitliği'ne akın ederek dualar okudu. Şehit yakınlarıyla dolup taşan şehitlikte duygusal anlar da yaşandı.

      Günün erken saatlerinde kabristanlara giden vatandaşlar kaybettikleri yakınları için Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler. Program Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatiplerin okuduğu Kuran Tilaveti ile başladı. Okunan İlahilerden sonra Bafra Müftü Vekili ilçe vaizi Abdullah Demircan dua yaptı.

      Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, " Bu topraklar aziz şehitlerimizin aziz ruhları tarafından bize emanet edildi. Dolayısıyla bu vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. Şehitlik ve gaziliğin bedeli de ölçülemez. Ancak Cennet'le mükâfatlandırılır. Onlar zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Bundan daha büyük bir mertebe olamaz. Bugün bu şehitlerimizi şükranla anmak hem onların hatıralarını yâd etmek hem de yakınları ile gazilerimizle bir araya gelmek için Ramazan ayı bir vesile olmuştur. Şehitlerimizin aziz hatırasını yâd ediyoruz ama yakınlarına ne yapsak yetersizdir. Şehit vurulunca değil, unutulunca ölür. Şehit kanlarıyla sulanan vatan topraklarından bir çakıl taşı bile vermeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yüce vatanı bu toprakları savunmaya devam edeceğimizin de dost ve düşman tarafından bilinmesini de özellikle haykırmak bildirmek istiyorum. Şu topraklar üzerinde yaşıyorsak, O şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Onların sayesinde dimdik ayakta durmaktayız. Şehitlerimize minnettarız" dedi.

        Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da, "Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nın arife günü sebebiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Aziz vatanımızın aziz şehitlerine ruhları için okunan Kur'an-ı Kerim ve okuduğumuz dualar şehitlerimizin ruhlarına armağan olsun, vatanımızı ve bizleri her türlü kötülükten kurtarmak pahasına canlarını veren bu vatanının evlatlarını sizlerle burada dualar eşliğinde anmış olduk. Tüm Türkiye'de bulunan bu büyük Türk milleti için canlarını veren şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekânları Cennet olsun, toprakları bol olsun. Cenabı Allah, devletimizi ve milletimizi tüm kötülüklerden korusun" diye konuştu.

        Şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek, şehit yakınlarının acısını paylaştı.   
         Arife programına, Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı,  Bafra Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Aşkerlik Şubesı Başkanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra ilçe Vaizi Abdullah Demircan, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin ve yönetimi, askeri erkân ile çok sayıda şehit ailesi, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

                                  NAMIK AZGIN 

 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER