banner221

YAKINTAŞ MAHALLESİNDE GÖRKEMLİ İFTAR BULUŞMASI

Samsun ili Bafra ilçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği Yakıntaş Mahallesinde iftar yemeği düzenledi.

YAKINTAŞ MAHALLESİNDE GÖRKEMLİ İFTAR BULUŞMASI

    Samsun ili Bafra ilçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneğinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi. İstanbul'da Yakıntaş Köylülerinin yalnız olmadığını ve kıza zamanda çok güzel çalışmalara imza attıkları ve gelecekte de daha büyük çalışmalara imza atmaya kararlı oldukları bildirildi.

   Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Yakıntaş Mahallesi'nde 400 metre uzunluğundaki masalarda 2 bin kişiye iftar yemeği verdi.

    Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesi(Köyü) Muhtarı İsmail Çelebi,"İftar yemeğimizde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu mübarek ramazan ayında iftar vesilesiyle, biz bir araya geldik. İftarın köyümüz yani mahallemiz arasında dayanışma, kaynaşma duygusunu daha çok sağlayacağına inanıyorum. Güzel bir dayanışma örneği gösteren etkinliğe katkısı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimizi doğduğu günden, günümüze kadar yakından takip ediyorum. Dernek yöneticilerinin çok önemli çalışmalara imza attıklarına inanıyorum" dedi.      

     İstanbul Bayrampaşa Terazidere Mahallesi'nde kurulduğunu belirten Samsun İli Bafra İlçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği başkanı Necati Karagöz ise,"Biz, bu iftar yemeğini Yakıntaş köyünde düzenlemek istedik. Çok güzel bir katılım oldu. Biz bu organizasyondan çok memnun kaldık. Bugün biraz yorulduk ama emeğimizin boşa gitmediğine çok inandık. Bundan sonraki faaliyetlerimizin daha iyi olacağına da inanıyorum. Ben şimdi den hepinizin bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

       Samsun Dernekler Konfederasyonu(SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı, bu güzel organizasyonun her zaman insanları bir araya getireceğine inandığını söyledi.

       Samsun Dernekler Konfederasyonu(SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı,"Ben burada, dayanışma ve kaynaşma içeren organizasyondan dolayı dernek yönetimini ve köy muhtarını kutluyorum. İşte birlik ve beraberlik budur. Gurbette Samsunlular olarak birlik ve beraberliği her zaman yaşıyoruz. Bu dayanışmanın en güzellerinden bir tanesini de, Yakıntaş da görmüş bulunuyoruz. Bu derneğimiz hızlı bir çıkış yaparak, iki tanede piknik yaptı. Ben bu etkinlikten dolayı Samsun İli Bafra İlçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği yönetimini ve muhtarı kutluyorum"dedi.

        Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, "Sivil Toplum Örgütü olarak görev yapmak, dernekçilik yapmak, ben kendimi bildim bileli, bu işlerin içinde olduğum için kolay değil, bu iş özveri, fedakârlık istiyor. O bakımdan ben bu manada görev yapan gerek Samsun İli Bafra İlçesi Yakıntaş Köyü Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneğinin, SAMKON'un, İstanbul'da, Samsunluları, Bafralıları bir araya getirmek için mücadele eden, emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onları kutluyorum, Allah onların hepsinden razı olsun. Değerli kardeşlerim İstanbul gerçekten çok büyük metropol bir şehir, kısacağı İstanbul çok büyük, orada insanların buradaki insanların kültürünü yaşatma adına en önemli iş işte bu tür faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizim ilçemizin geleneğini, göreneğini, kül türünü yaşatması adına kısacağı İstanbul'da bir köprü gör evi yapıyor. Ben bu tür etkinliklerin küçük olmadığını görüyorum"diye konuştu.        

         Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı, SADEF 2.Bölge Başkanı Ahmet Çelik, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Belediyesi eski Başkanlarından MHP Bafra Belediye Meclis üyesi Hasan Aslan, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, İstanbul Bafraspor  Kulüp  Başkanı Aydın Dursun, Türkiye Emekliler Derneği Bafra  Şube  Başkanı Turgut Seden,  Samsunlu Yönetici ve İş Adamları Derneği (SAYSİAD) eski Genel Başkanı Helim Kurt, AK Parti Bafra ilçe Başkan yardımcısı Alpay Kesim,1930 Bafraspor eski başkanı Dursun Ali Bilgen, Siyasi Parti Temsilcileri, Bafra Alaçamlılar Derneği eski Başkanı Bayram Çivelek, Bafra Kızılay eski başkanı Suat Şahin, İşadamları ve Yakıntaş Mahallesi(Köyü) halkı katıldı.   

        NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER