KAPAKLI KAZAK GÖLÜNDE 12. GELENEKSEL PİKNİK ŞÖLENİNDE HASRET GİDERDİ

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 12. Geleneksel Piknik Şöleni Kazak Gölü’nde coşkuyla kutlandı.

KAPAKLI KAZAK GÖLÜNDE 12. GELENEKSEL PİKNİK ŞÖLENİNDE HASRET GİDERDİ

      Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi ve çevresinde ikamet eden binlerce Samsunlu, Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen geleneksel piknik şöleninde Kazak Gölü’nde bir araya geldi.

     Programa sponsor olan 50’ye yakın firmaya Dernek Başkanı Mehmet Aktürk ve yönetimi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

     Kapaklı Samsunlular sosyal yardımlaşma, kültür ve dayanışma derneği tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen piknik şöleni yoğun katılımla gerçekleşti.

      Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda geçtiğimiz yılın piknik şöleni ağası Yakup Torun’un 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Arif Torun tarafından Yasin-i şerif okundu.

       Programda açılış konuşmasını ise dernek başkanı Mehmet Aktürk yaptı. Aktürk, “Bugün 12.’sini düzenlediğimiz piknik şölenimize uzaktan, yakından katılarak bizleri onure eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde dernek olarak çalışmalarımıza devam ediyor. Her şey hemşerilerimiz için. Onların eğlenmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

     Başkan Mehmet Aktürk’ün konuşmasının ardından sahne alan Sibel Yıldırım ve Popstar Canan söyledikleri hareketli parçalarla alanı dolduran müzik severlere güzel dakikalar yaşatırken, Çavdaroğlu İnşaat ve Hafriyat sponsorluğunda şölene sürpriz sanatçı olarak katılan ünlü sanatçı Gökhan Güney’de sahnedeki performansıyla büyük beğeni topladı.

     Kapaklı ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Samsunlulardan övgüyle bahsederken, “Samsunlular bizim için çok kıymetli Kapaklı’da. Kapaklı’yı Kapaklı yapan aslında Samsunlular. Bu pikniklerle bir araya geliyoruz. Eş, dost, akraba, hemşeri birbirimizi tanıyoruz. Çocuklarımıza kültürümüzü aşılıyoruz. Gelecek nesillere taşıyoruz. Samsunlular bizim için çok kıymetli Kapaklı’da. Kapaklı’yı Kapaklı yapan aslında Samsunlular. Bugün ilçemizin nüfusu 100 bine yaklaştı. Bunun üçte biri Samsunlulardan oluşuyor. Kapaklı’nın her tür aktivitesinde biz Samsunluları başköşede görüyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Dernekler fakiri fukarayı, yaşlıyı, yalnızı, dulu, yetimi hatırlamak için bir fırsat olmalı, derneklerin asıl faaliyeti bu tür toplumun yalnız kesimlerine ulaşmak için çaba göstermek olmalı. Bende tüm derneklerimize diyorum ki biz Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Fakirin, fukaranın her zaman yanındayız.Şu bir araya gelişi de bir hayıra çevirelim diyen Gürbüz, geçtiğimiz aylarda ameliyat olarak ayağı kesilen bir Samsunlu vatandaşı hatırlatırken, “ El birliğiyle bu kişilere akılda kalacak yardımlar yapalım. Görmediğimiz, unuttuğumuz yardımlar değil, daha sonradan iyi ki yapmışız diyebileceğimiz, hayatını kurtarabileceğimiz yardımlar yapmış olalım. Bu kardeşlerimize eğer bir ev alabilirsek. Birkaç tane isim bu şekilde gündeme gelebilir. Ben kaymakamlık olarak en az 15 bin TL’sini o fakir vatandaşlarımız adına vermeyi taahhüt ediyorum. Zaten müteahhitimiz bol, evlerde onlardan. Onlarda ufak ufak destek verdiler mi her biri için bir ev alabiliriz. Hatta her ay bir ev alabiliriz’’diye konuştu. 

         Son günlerde ülkede yaşanan olaylara da değinen Kaymakam Gürbüz, Şehitleri rahmetle anarken, “Ülkenin en batısındayız, rahatız. Ama doğusunda polisimiz, askerimiz 24 saat gözünü kırpmadan nöbet tutuyor.  Düşmanda uyumuyor onlara pusu kuruyor. Cenabı Allah onlara güç kuvvet versin. Düşmanımızı da kahretsin. İnşallah bugünleri de atlatırız. Biz büyük bir milletiz. Büyük bir devletiz. Bugünleri de atlatacağız. Birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmadan bu yürüyüşümüze devam edeceğiz diye düşünüyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

         Piknik şölenlerinin olmazsa olmazı ağalık yarışında ise son 2 yılın piknik ağası Yakup Torun ağalık yarışını erken bırakırken, ağa olmanın kolay ağalığı taşımanın zor olduğunu söyleyerek adaylara başarılar diledi. İlerleyen turlarda son 3’e Mustafa Keleş, Hasan Acar ve Şenol Batum kaldı. Kapaklı’da belediye başkanı İrfan Mandalı’nın Kazak gölünün şerifi diye tanıttığı Şenol Batum 55 bin TL ile 12. Piknik şöleninin ağası seçildi.Yeni Şölen Ağası kazak gölü işletmecisi batum inşaat yönetim kurulu başkanı, sevilen işadamı  Şenol Batum oldu.

        Ağalık yarışı sonrası kısa bir açıklama yapan Batum Kapaklı’da yaşayan birçok vatandaş gibi ilk yıllarda zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini, azmederek, daha çok çalışarak çok istediği Samsunlular Derneği piknik şöleni ağalığını kazandığını söyledi.

       Şölende son olarak sahneye Ankaralı Ayşe çıktı. Ankaralı Ayşe’nin sahneye çıkmasıyla adeta yer yerinden oynadı. Söylediği hareketli türkü ve şarkılarıyla sahnede yerinde durmayan Ankaralı Ayşe, zaman zaman seyircilerin arasına giderek şarkılarını seyirciyle birlikte söyledi. Hayranlarının fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen sanatçı sevenleriyle bol bol resim çekindi.

       Konuşmasının ardından dernek yönetimi tarafından ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe emniyet müdürü Mehmet Ali Barın ve Jandarma komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’na katılımları dolayısıyla ve pikniğe katkısı olan işadamlarına plaket takdimi yapıldı.

       Kapaklı İlçesi Kazak Gölü mesire alanında gerçekleştirilen piknik şölenine İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu, İlçe emniyet müdürü Mehmet Ali Barın, STK temsilcileri, çok sayıda Samsunlu ile binlerce vatandaş katıldı.

           NAMIK AZGIN


 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER