KURT’DAN SAMSUN BAROSU ZİYARETİ

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Hasan Basri Kurt Samsun Barosunu ziyaret etti.

KURT’DAN SAMSUN BAROSU ZİYARETİ

    Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette ülke gündemiyle alakalı görüş alış verişinde bulunan Kurt, teröre karşı mücadelede kararlı olduklarını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

   AK Parti iktidarının 13 yılda adalet alanında yaptığı reformlara da değinen Kurt, Samsun’a da büyük yatırımların yapıldığını söyledi. Samsun’un yeni adalet binaları kazandığına değinen Kurt, ülkenin dört bir yanına geleneksel mimarimizden ilham alam bir anlayışla adalet sarayları inşa edildiğini belirtti.

    İl merkezine yapılan adliye binası için yaklaşık 54,5 Milyon TL yatırım yapıldığını belirten Kurt, ülkemizin Avrupa Konseyine üye 47 ülke arasından adalet binası yapımı için yatırım harcaması yapan en iyi 3 ülkeden biri olduğunu vurguladı.

   Kurt, cumhuriyetimizin hukuk devleti vasfını güçlendirmek maksadıyla, heyecan ve sabırla hukuk devletini güçlendirecek ve demokrasimizin standartlarını yükseltecek adımlar atıldığını, adım adım 13 yıllık AK Parti iktidarı süresinde, “Adalet Reformu” gerçekleştirildiğini belirtti.

    Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile, yargılamayı geciktiren bir çok nedenin ortadan kaldırıldığını ve UYAP kapsamında Samsun merkez ve ilçelerine 4,3 Milyon TL yatırım yapıldığını söyledi. Samsun’un yeni adalet binaları kazandığına değinen Kurt, ülkenin dört bir yanına geleneksel mimarimizden ilham alam bir anlayışla adalet sarayları inşa edildiğini kaydetti.

   Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Samsun Barosu Başkanı Gürbüz, diyalog halinde olmanın önemine vurgu yaptı.

             NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER