YAZ KUR’AN KURSLARI FUTBOL TURNUVASI ŞAMPİYONU FATİH CAMİİ

Bafra ilçe Müftülüğünün düzenlediği ‘Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Bafra Fatih Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri oldu.

YAZ KUR’AN KURSLARI FUTBOL TURNUVASI ŞAMPİYONU FATİH CAMİİ

     Bafra Müftülüğü tarafından bu sene 4’üncüsü düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası sona erdi. Bafra Müftülüğüne bağlı camilerin yaz Kur’an Kurslarında okuyan çocukların oluşturduğu 16 takım arasında gerçekleşen futbol turnuvası büyük çekişmelere sahne oldu.

     Bafra Müftülüğüne bağlı 16 Cami, 400 öğrenci ile Yaz Kuran Kursları Futbol turnuvasına 400 öğrenci katıldı.

     Bafra Suni Çim Sahasında Bafra Yavuz Selim Vakfı Kur’an Kursu ile Kaşıkçı İyigün Cami arasında oynanan 3.lük maçı ile başladı. Maçı Bafra Yavuz Selim Vakfı Kur’an Kursu 4-1 kazanarak adını 3.olarak yazdırdı. Bafra Kaşıkçı İyigün Cami ise turnuva 4.sü oldu. Daha sonra final maçında ise, Bafra Fatih Cami ile Çetinkaya Mahallesi Cami karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final maçında Bafra Fatih Camii maçı 4-1 kazanarak, 2015 yılı şampiyonu oldu. 

              “BİZİM İÇİN GÖREV YAPAN TAKIMLARIN HEPSİ BİRİNCİDİR”

          Turnuva sonrasında Yaz Kur’an Kursları öğrencilere hitaben konuşma yapan Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek turnuva sonunda yaptığı konuşmada,” Sizinle birlikte olduğum her an mutluyum. Arkadaşlar gayret ettiler, siz destek oldunuz. 400 kişilik arkadaş gurubuyla tanışmış olduk. Birlikte kardeşçe maç yapabileceğimizi öğrendik. Birbirimizi kırmadan, birbirimizi üzmeden kardeşçe, kardeş olduğumuzu hatırlayarak, turnuvayı tamamlamış olduk. Bizim için turnuvada görev yapan takımların hepiniz birincisiniz. Buraya gelmek aslında birincilik, yaz Kur’an kurslarımıza katılmak, Camiye gelebilmek bir nitelik, bir defa hepiniz bunu aldınız. Her yarışmada içinizden her zaman birinci seçmek gerekiyor. Belki bugün onu yaptık. Kaymakam beyin ‘Sevgiyle Uzanan Eller projesi’ kapsamında bu turnuva devam edecek. Turnuvaya katıldığınız için hepinize, başta hocalarınız olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.  

        Yaz Kuran Kursları arasında gerçekleştirilen geleneksel futbol turnuvasına; Kaşıkçı İyi Gün Cami, Doğanca İkinci Badut Cami, Gazibeyli Mahalle Cami, Mimar Sinan Cami, Çetinkaya Mahalle Cami, Gençlik Merkezi Kur’an Kursu, Bahçeli Cami, Yavuz Selim Vakfı Kur’an Kursu, Çinili Cami, Fatih Cami, Emir Efendi Cami, Mevlana Cami, Barış Mahalle Cami, Gazipaşa Mahallesi Cami, Selimiye Cami ve Gazi Osmanpaşa Mahallesi Cami iştirak etti.

       “HAYATINIZDAN SPORU EKSİK ETMEYİNİZ, SPOR AŞKI ENGEL TANIMAZ”

      Sporu ve sporcuyu çok seven Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,” Gecenin bu saatinde, bu kadar çocuğumuzu, bu kadar yavrumuzu, sokağın tehlikelerinden, kötü niyetli kişilerin kötü niyetlerinden alıkoyarak, sizleri çok güzel amaçlar doğrultusunda buraya getiren herkese teşekkür ediyorum. Öncelik yaz Kur’an Kurslarımıza giden yavrularımızı Cami ortamının dışında, böyle bir sahanın içerisinde, çok güzel bir amaç doğrultusunda, bir araya getiren, ilçe Müftümüze ve onun ekibine içtenlikle teşekkür ediyorum. İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüze, antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri bu güzel kurslara gönderen anne-babalarınıza teşekkür ediyorum. Onun için spor, insanı daima güler yüzlü yapar. İnsanları daima, hoşgörülü yapar. İnsanları daima pozitif yapar. İnsanları şiddetten uzakta tutar. Spor yapan insan, sağlıklı olur, güler yüzlü, akıllı olur. Onun için bu güzel sahalar, sizler için yapılmıştır. Bu güzel sahalar çocuklarımız, gençlerimiz içindir. Bu güzel sahayı şenlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Turnuva şampiyonu Bafra Fatih Camine kupaları ve madalyaları Bafra Kaymakamı Halis Arslan, ikinci olan Çetinkaya Mahallesi Camine Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, üçüncü olan Bafra Yavuz Selim Vakfı Kur’an Kursuna kupaları ve madalyaları Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Osman Şenocak, turnuva dördüncüsü Bafra Kaşıkçı İyigün Camine kupaları ve madalyaları Bafra’nın tanınmış antrenörlerden Zekeriya Köklükaya tarafından takdim edildi.

                NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER