Karpuz-Kavun Üreticisi Altın Yılını Yaşıyor

Bafra ilçesinde, Kavun-Karpuz veriminin yüksek olması ilgiyi artırdı. Bafralı üreticiler, verimin ve kalitenin yüksek olduğunu dile getirerek,"Karpuzu ve kavunu daha tarladayken satmaya başladık. Talep artıyor" dedi.

Karpuz-Kavun Üreticisi Altın Yılını Yaşıyor

                      BAFRA KARPUZU VE KAVUNU YÜZ GÜLDÜRÜYOR 

       Bafra Ovası'nda yetiştirilen Karpuz'un, bu sezon kiloda 45 ile 50 kuruş olması, tarla fiyatının dönüme kilosu, 2 bin 100 ile 2 bin 700 arasında satılması, kavunun 50 kuruştan 90 kuruşa çıkarılmasıyla üreticisini sevindirdi.

     Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, gazetemize yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her köşesinden gelen tüccarın, çiftçiden karpuzlarını tarladan toptan şekilde satın altıklarını söyledi.

                           BAFRA KARPUZU-KAVUNU PAZARA İNDİ

      Bafra Karpuzu ve kavunu pazarda satışına başlandı.

     Çiftçilerin 1 dönüm araziden 4-5 ton arasında rekolte beklediğini belirten Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, yaptığı açıklamada, Bafra karpuzunun, kavununun ilçe ile özdeşleşerek ülke genelinde isim yaptığını ifade etti.

      Bafra Halinde bulunan Yıldız Nakliyat sahibi Durubey Yıldız,"Bu sene Bafra'da kavun karpuz üreticisi altın yılını yaşıyor. Şuan karpuz 45-50 kuruş arasında satılıyor. Mahallelerde ise, karpuz dönümü 2 bin 100 ile 2 bin 700 arasında tarlada satılıyor. Kavun ise, 50 ile 90 kuruş arasında satılıyor. Şuan kavun ve karpuzun verimi iyi" dedi.

        Bafra Halinde sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Zekeriya Kitap ise, "Kavunda verim iyi, karpuzda hava şartlarından dolayı biraz verim düşük. Bafra Karpuzu,kavunu, İstanbul, Adapazarı, Karadeniz sahilinde bulunan tüm illere, Amasya ve Ankara'ya gidiyor" diye konuştu.

NAMIK AZGIN  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER