KAYA AŞCI’DAN VALİ İBRAHİM ŞAHİN’E ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hayırsever İşadamı H.Kaya Aşcı Samsun’a yeni atanan Vali İbrahim Şahin’i valilik makamında ziyaret ederek, hem ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

KAYA AŞCI’DAN VALİ İBRAHİM ŞAHİN’E ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

      Aşcı, Cumartesi günü merhum babaları adına yaptırdıkları ve OMÜ’ye bağışladıkları Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinin açılış davetiyesini sundu.

      Vali Şahin ise; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek eğitime katkıda bulunan merhum babaları adına Bafra ve Bölgeye bir fakülte kazandıran AŞCI ailesini tebrik etti.

      Açılışta ise yerini alacağını belirtti.

      Vali Şahin’in nazik konuşmasına teşekkür eden Aşcı ise,’’Ailemizle istişare yaparken Bafra’ya ve bölgeye nasıl yatırım yaparız diye düşünüyorduk. Aldığımız karara göre Aşcı ailesi olarak eksikliği gidermek istedik ve Bafra’nın makus talihini değiştirelim dedik. Ve bir fakülte yaptırıp bağışlamak istedik. 24 Haziran 2013 tarihinde temelini attığımız fakülte binamızı ise 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanımız Samsunlu hemşerimiz Akif Çağatay Kılıç ve çok değerli davetliler eşliğinde açacağız. Bizler doğduğumuz toprakları hiçbir zaman unutmadık.

Gurbete gideli 30 yıl olmuş. Bu 30 yılda her dini bayramda Bafra’da baba ocağında olmaya gayret ettik. 56 dini bayram’da annemin ve babamın ellerini öptüm. Hayır dualarını aldık. Şu anda belki babamız merhum ama onun ismi hep anılacak. Baba Ocağımıza kalıcı bir eser bırakmak için de Merhum Babamız Şevket Aşcı adına yaptırdığımız ve açılışını yapacağımız Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Bafra’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Fakültenin Bafra'da açılmış olması hem Bafra, hem de Bölge gençlerinin kendi İl, İlçelerinde eğitimlerini sürdürmesi, gurbet ellere gitmeyerek ailelerinin yanında eğitim görmeleri bizleri ayrıca mutlu edecektir. Hepimize hayırlı olsun''diye konuştu.  

     Ziyarette artıca ASTAŞ Juki Samsun Bölge Koordinatörü Selçuk Aşcı ve İşadamı Rızvan Aksoy’da hazır bulundu. Ziyaret resim çekimi ile son buldu.

      NAMIK AZGIN 


 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER