banner221

CHP BAFRA’DA SEÇİM STARTI VERDİ

CHP Bafra İlçe Teşkilatı, genişletilmiş danışma toplantısının 3.’sünü ilçe binasında yaptı.

CHP BAFRA’DA SEÇİM STARTI VERDİ

     CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, halkın ve üreticinin sesine kulak veren bir politika izlediklerini belirterek, bunun da karşılığını aldıklarını söyledi.

CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay yaptığı açıklamada, "30 Mart'ta yerel seçimleri, geçen Ağustos ayında da cumhurbaşkanı seçimini geride bıraktık. Bafra’da merkezde ve mahallelerde ilçe belediye başkan adayımız ve büyükşehir belediye başkan adayımızla toplantılar düzenlendi. Bafra’nın 140 mahallesi bir plan dahilinde gezilerek partimizin ve adaylarımızın yapmayı planladıkları hizmetler, plan ve projeler anlatıldı. Ağustos ayında yapılan cumhurbaşkanı seçiminde bir kısmı Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yürütülen seçim kampanyası sırasında Dededağı, Evrenuşağı, Tütüncüler, Sürmeli, Koşuköyü, Yeşilyazı, Kolay, Örencik, Mardar, Kuşçular, Dedeli, Doğanca, Emenni, Harız mahalleleri yanı sıra şehir merkezi ve bazı sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi. Gerek ben şahsım İlçe başkanı olarak yaptığım açıklamalarla gerek yönetim kurulunda görevli arkadaşlarımızın çalışmaları ile Bafra’da kentin ve kırsalın sorunlarına ilgi çekebilmek için yazılı ve görsel basında kamuoyu yaratılarak gündem oluşturuldu. CHP Bafra'da küçük üreticinin ve köylünün sesi olarak yükseldi" dedi.

  OKTAY; “CHP BAFRA'DA ÜRETİCİNİN VE KÖYLÜNÜN SESİ OLARAK YÜKSELDİ”
      Aşırı sıcaklardan dolayı sebze üreticilerinin zarar gördüğünü dile getirdiklerini anlatan CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çeltik fiyatları ile ilgili yaptığımız açıklama ve öngörü belirleyici kamuoyu yaratılmasında etkili oldu. Biz çeltik 2 lira olmalı derken. Bafra tekel binalarının satışına yönelik tepkimizi ortaya koyduk. Tekel binalarının tütün üreticisinin gerçek malı olduğunu yine biz haykırdık. Bu arsanın ve üzerindeki hizmet binalarının yok pahasına satışına yine biz halkımızın dikkatini çektik. Ziraat mühendisi olan arkadaşlarımız Fatih Aslan ve Esra Deniz Karagöl yerel gazetelerde düzenli haftalık köşe yazıları yazarak özellikle tarım politikalarında uygulamaya konulan yanlışlıkları cesur bir dille yazma cesaretini gösterdiler. Çeşitli meslek kollarından oluşan yönetim kurulu arkadaşlarımız ile gerek yönetim kurulu toplantıları ile gerek parti içi iletişimlerimizde sürekli ülkenin ve kentin sorunlarına yönelik fikir alışverişinde bulunarak ortak bir yol haritası üzerinde çalışma yoluna gidildi. Arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhunu koruyarak önümüzdeki dönemde ve seçimde partimizi daha yukarılara taşıyacak çalışmaların yol haritasını ortaya koyduk. Artık gün hep birlikte yol alma günü. Bugünden itibaren her Cumhuriyet Halk Partili kardeşimiz elinden geleni değil fazlasını yapacak."

         2015 Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler için hep birlikte güçlerini ortaya koyacaklarını kaydeden Oktay, "Orta yerde bir AKP belası var. Hükümet tüketim ve rant ekonomisi üzerine bir büyüme modeli inşa etti. Bunlar hükümeti devraldıklarında 2002'de batık borç kredisi 278 milyon Türk Lirası idi. Bugün 9 milyar TL. Dünya ekonomisindeki gelişmeleri doğru okuyamayan, ithal cennetine dönen, kendi eliyle KOBİ’lerini çökerten, boğazına kadar pahalı enerji girdisine batan, sanayicisini küstürmüş, tarımdan uzaklaşmış, bir ülke yönetiminde ne olur bu ülkenin insanı aşırı borçlanır. Türkiye Bankalar Birliği'nin resmi sayfasında istatistikî raporlar bölümünde yazıyor 278 milyon lira ödenemeyen para olmuş 9 milyar. 13 yılda 32 kat artış. 2002'de ülke sıcak para girişi 6.6 milyar dolardı, bugün 125 milyar dolar. Üretmiyoruz, dışa bağımlıyız, altın satıyoruz ortada altın yok sanal, kaynağı belirsiz paralar ülkeye ekonomisine dahil ediliyor. Nerden geldiğini bilen yok. Vermişler Zerraab diye bir adamın eline, doldurmuşlar uçağın kargosuna hadi yavrum Türkiye’ye. Böyle siyasi irade nerde görülmüş arkadaşlar. Onun için diyorum elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Biz ilçe teşkilatı olarak genel seçim startını verdik. Bafra’da 140 mahallemiz var, bunların 119'u köydü, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü kazandı. 21 merkez mahallemiz var. Merkez mahalleleri 10 arlı 2 gruba, eskiden köy olan mahalleleri 6 gruba ayırdık. Toplamda 8 gruba ayırdığımız mahallelerimizin her bir grubunu çalışma sahası olarak ele alacağız. Bir mahallede çalışmaya başlamadan önce o mahallede yaşayan partililerimize kulak vereceğiz. Mahalleye yönelik ön etüt çalışmalarımızı gerçekleştirdikten sonra her mahalleye bir mahalle sorumlusu belirleyeceğiz. Mahalleli ile sürekli bir iletişim halinde olacağız. Kendi insanımıza partimizi ifade edeceğiz" diye konuştu.

     CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ise; Türkiye ve dünya gündemi hakkında konuşma yaptı. CHP Samsun il Başkanı Mehmet Atalay, çok zor şartlar altında çalıştıklarını, Samsun’un tüm ilçelerine fazlasıyla her konuda ulaştığını, yerel seçimlerin genel seçimler gibi olmadığını bildirdi.

    Partili vatandaşlar ise, yöneticilere hitaben yaptıkları konuşmalarda isteklerini bildirdiler.

            NAMIK AZGIN 

     


Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER