banner221

“Keyfiyet Kanunlarımızın Önüne Geçemez"

Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,"Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde bir güç olarak görmemeli ve yerine koymamalıdır. Keyfiyet kanunlarımızın önüne geçemez" diyerek tepki gösterdi.

“Keyfiyet Kanunlarımızın Önüne Geçemez

      Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna(DESK) bağlı Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak, "Samsun da merkez ilçe müdürlüklerinin kurulmasının üzerinden altı(6) yıl geçmesine rağmen, halen daha bazı kamu, kurum ve kuruluşlarında personel sıkıntısı yaşanmakta, bütün olanak ve imkânlar il müdürlüklerinin elinde tutulmaktadır"  dedi.

        Demokratik Ofis Sen(DOS) Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak şunları söyledi; " bilindiği üzere 2008 yılından önce 14 olan ilçe sayısı 22 Mart 2008 tarih ve 26824 mükerrer resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 5747 sayılı Büyükşehir Belediye Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında Samsun da Atakum,Canik ve İlkadım ilçelerinin kurulmasıyla toplam 17 ilçe olmuştur. Ancak ne var ki; bugün Samsun da merkez ilçe müdürlüklerinin kurulmasının üzerinden altı(6) yıl geçmesine rağmen, ilçelerdeki bazı kamu, kurum ve kuruluşlarında halen daha personel sıkıntısı yaşanmakta, bütün olanak ve imkânlar halen il müdürlüklerinin elinde tutulmaktadır.Bugün merkez ilçeler diğer ilçelerde olduğu gibi daha önce il müdürlüklerince yürütülen işleri yürütmelerine rağmen yeni kurulan ilçelerde bazı kamu, kurum ve kuruluşlarına il müdürlüklerince araç dahi tahsil edilmemiş, burada çalışan kamu çalışanları işlerin yürütülebilmesinde büyük zorluklar yaşamaktadırlar. İl müdürlüklerinin bir kısmında personeller bir oda içerisinde adeta üst, üste oturtulurken, ilçe müdürlükleri vatandaşa hizmet götürme noktasında personel eksikliği yaşamaktadırlar. Yine bazı il müdürlükleri ellerindeki saltanı bırakmak istediklerinden olsa gerek ilçe müdürlüklerinde yürütülen bir takım organizasyon ya da işlemlerin yürütülmesinde hiyarşik yapıyı bozmak istercesine ilçe müdürlüklerinin işlerine karışmakta hatta daha da ileri giderek kendi ellerindeki personel yetmiyormuş gibi birde ilçe müdürlüklerinde çalışan ve kaymakamlıkların emrinde olan personellere kendi kafalarına göre direk görevlendirmeler yapmaktadırlar. Buradan bu tür görevlendirmeler yapanları uyarıyoruz! Yaptığınız hukuksuzluktur ve kanunlara aykırıdır. İl Müdürlükleri eğer ilçeleri de direk yönetecekse, o zaman ilçelerimizin ve bu ilçelerde kurumlarımızın kurulmasına ne gerek vardı? Siz bu şekilde kafanıza göre davranırsanız kaymakamlarımız neden varlar?  Yapılanların yanlış olduğunu bir kez daha üzerine bastıra, bastıra söylüyoruz ve sendika üyelerimizden şikâyet gelmesi durumunda bu tür olayları yargıya taşırız. Bunun da tarafınızdan özellikle bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.  

                                                                                                  NAMIK AZGIN   

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER