YUSUF ZİYA YILMAZ’IN BAFRA’DA İŞİ ZOR

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da yaptıkları ile takdir toplayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı, Samsun Kamuoyunda büyük bir seçmen potansiyeline sahip ancak Samsun ilçelerinde halkın Yusuf Ziya Yılmaz’a bakışı önemli ölçüde soğuk ve güvensiz.

 YUSUF ZİYA YILMAZ’IN BAFRA’DA İŞİ ZOR

        Neden mi?

       Çünkü İlçelerden Büyük Şehir'e (Samsun Merkeze) Yolcu taşıyan minibüsleri otogarın bulunduğu yere gitmeye zorlaması. Bu dönemde Büyükşehir Belediyesiyle, minibüsçüler arasında dolayısıyla da yolcular arasında ciddi bir kavga yaşandı. Bu kavgayı Yusuf Ziya Yılmaz kazanarak, yolcu minibüslerini Samsun Merkeze sokmadı. Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs'tan Samsun'a minibüsle giden yolcular Fakülte köprüsünün bulunduğu yerde inmek zorunda kaldılar. Bu mecburiyet bu ilçelerin halkına büyük bir zulüm getirdi. Çünkü hem yarı yolda inmek durumunda kaldılar, hem dolmuşa binerek fazladan ücret ödeyip Samsun'a gitmek durumunda kaldılar, hem de Büyük bir zaman israfı yaşamaya mahkûm oldular. Kısacası Samsun'a gidip gelmek iki kat daha pahalı, uzun bir süre ve meşakkate mal oldu.

      İşte bu ilçelerin halkı bu haksızlığı ve kendilerine yaşatılan meşakkati bir türlü unutamıyor. Bu sebeple, Yusuf Ziya Yılmaz'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına sıcak bakmıyor.

      Sayın Yılmaz'ın bu bölgelerde yaşayan vatandaşların kendisine teveccühlerini sağlayabilmesi için yoğun bir caba harcaması gerekiyor. Çünkü bu meşakkatler, unutulmuş değil, şuanda da seçimler dolayısıyla hem rakip siyasiler tarafından hemde normal vatandaşlar tarafından sık sık gündeme getirilip dillendiriliyor.

     Sayın Yılmaz'ın bir yolunu bulup bu bölge halkından özür dileyerek, onlarla arasında sıcak ve güvene dayalı bir atmosfer oluşturması gerekiyor.   

                                                                                   NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER