MİLLETVEKİLİ KALKAVAN'DAN BAFRA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan, CHP Bafra ilçe teşkilatını ziyaret ederek, yeni seçilen yönetime 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

MİLLETVEKİLİ KALKAVAN'DAN BAFRA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

      CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP Bafra ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, "İlerleyemiyoruz, her şey ortada, bu halkımız vermiş çoğunluğu ellerine, istedikleri gibi oynatıyorlar. Tabi biz bu ara çok özel bir abimizi de kaybettik. Mevlit abi benim 2001 yılından beri tanıdığım bir abimdi. Ticari olaydan da tanıyordum onu, banka genel müdürüydü. İşte hakikaten parlamentoda da, kendisi bütün partiler arasında, komisyonlar arasında çok uzlaştırıcı biriydi. Sıkıntılar bitmeden Soma olayları çıktı. Orada da hükümetin her yerdeki insana verdiği değerin yaşayan her şeye verdiği değerin ne derece olduğunu, Soma'daki olaylarda gördük. Yani işçilerimize gaz maskesi dağıtmışlar, maskeler Çin'den yani çakma dediğimiz maskeler ve bunların hepsini de, dedindi kesmişler. Hala bu işleri diriye alıyorlar, hala bu işleri yani madeni nasıl bir an önce faaliyet üstü, tabi maden kapanmayacak, yani her şeyin bir devamlılığı var. İnsanların acil çalışmaya ihtiyaçları var" dedi.

                          "BAKANLAR BİRBİRİNE TAŞ ATIYOR"

      Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan,"Cumhuriyet Halk Partisinin 8 yıldır söylediği bir gerçekte kabullenilmiş oldu. Bakan Faruk Çelik kendisi, taşeronun bu yılsonunda, kaldırılacağını söyledi. Biz, CHP olarak, bunu 8 yıldır, söylüyoruz. Taşeronculuğun insana karşı, yani insanlığa karşı olduğunu söylüyoruz. Taşeron işçi dediğimizde, devlette de çalışsa aynı maaşı alacak, taşeronculuktan faydalanan AKP'nin gurubu var. Politikaya alet edelim diye, türban konusunu bile yıllarca çözmediler" diye konuştu.

 "GÜNÜMÜZ ARTIK BUNLARI YARALARINI SARIP, BUNLARDAN DERS ALMA GÜNÜ" 

       Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda odaklanılması gerektiğini belirten CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan," Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kendimizi bir an önce odaklandırmalıyız. Büyük Şehir yasası olacaksa bile, bunun bir altyapısı olmadan, bu işin olamayacağını biz söylüyorduk, onlar bu konuda emellerine ulaştılar. Bu konuda bütün belediyeler dertli, özel idareleri belediyelere bağladılar. Anayasa Değişikliği ile ilgili oylamada hükümet muhalefet partileriyle belli bir ittifaka gitmedi. Büyük şehir statüsü vermek istedikleri iller var. Bütün şehir kavramını oluşturmak istiyorlar. Bunların sakıncaları çok. Burada gaye hizmet değil. Altyapısı hazırlanmadan alelacele yapılan değişikliğin tek sebebi CHP ve diğer muhalefet partilerin ellerinde bulunan belediyeleri almak için yapıldı. Ve bunda da bazı yerlerde başarılı oldular. Bütün belediyeler dertli. AKP'nin kendi belediyeleri de dertli. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Büyükşehir yasası ile birlikte Van ve Mardin'i PKK'ya kaptırdık. Aynı Diyarbakır'a kaptırdığımız gibi. Çok yazık oldu." şeklinde konuştu.
        Ziyarette CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve yönetimi hazır bulunurken Orhan Karafazlıoğlu isimli bir vatandaş ise elinde bulunan evrağa imza attırabilmek için büyükşehir yasasından dolayı Samsun'da hiç bir muhatap bulamadığından yakındı.

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER