Muhtarlar Piknikte Buluştu

Bafra İlçesinde Kızılırmak Batı Sahası Köy İçme Suları Birliği düzenlediği piknikle muhtarları buluşturdu.

 Muhtarlar Piknikte Buluştu

Alaçam İlçesine Bağlı  Ayin deresi Mahallesinde bulunan Bafra-Alaçam Kızılırmak Batı Sahası Köy İçme Suyu tesislilerinde düzenlenen pikniğe 40 muhtar ve çok sayıda ihtiyar heyeti katıldı.

     Sabah saatlerinde başlayan piknik hazırlıklarında Muhtarların kimileri ateşi yaktı, kimileri etleri ızgarada pişirirken, salata ise muhtarlardan oluşan heyet  imece ile hazırlandı.

     Diğer taraftan Fener Köyü Muhtarı Kemal Nair in kuzu eti ve tereyağı ile hazırlayıp  odun ateşinde pişirdiği, "Tencere kebabı" konuklarca damak tadıyla tüketilirken, semaverde hazırlanan çay ise asırlık çınarların yani kavlağan ağaçlarının gölgesinde koyulaşan sohbetle  bir başka haz verirken, bir dahaki piknik gününü hayaliyle, bulaşıklar yıkandı, imece usulü çevre temizliği ise özenle yapıldı.

     Pikniğe katılan muhtar ve diğer davetliler  yaptıkları ortak açıklamada, böylesine güzel bir günü kendilerine yaşatan Bafra-Alaçam Kızılırmak Batı Sahası Köy İçme Suyu Birliği Başkanı Sait Karagöl ve yönetimine teşekkür ettiklerini, doğasıyla suyu ve havasıyla çenetten bir köşe olan burada stres atarak psikolojik olarak rahatladıklarını, bu tür organizelerin daha sık yapılması durumunda kendilerine düşecek olan maddi ve manevi katkılara da hazır olduklarını belirttiler.             

     Bafra-Alaçam Kızılırmak Batı Sahası Köy İçme Suyu Birliği Başkanı Sait Karagöl, bu tür etkinliklerin birlikteliği ve dostluğu pekiştirdiğini söyledi.

    Karagöl, "Birlik olarak bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. öyle oluyor ki, aynı gurup yolu kullanan köylerimizin muhtarları bazen aylaca birbirlerini göremiyorlar. Ancak  bu tür etkinlikler sayesinde  görme fırsatı oluşmuş oluyor. yani piknik bahane, amacımız yılda bir kerede olsa muhtar arkadaşlarımızla bir araya gelerek daha samimi bir hava içersinde sohbet ederek dostluklarımız pekiştirmek ve yeni muhtar olmuş arkadaşlarımıza da birlikteliği sağlamak adına örnek olmaktır" dedi.

                                                                                                                                    NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER