banner221

MUHTARLARIN MAAŞ İSYANI!

Bafra ilçesinde, muhtarlar seçimlerden sonra maaşlarını alamamaktan yakınıyor. Maaşların neden verilmediği ise bilinmiyor.

 MUHTARLARIN MAAŞ İSYANI!

       Maaşların gecikmesine tepki gösteren muhtarlar, "Milletvekilleri maaşını her ay gününde alırken, bizlerin ise maaşları aradan aylar geçmesine rağmen ödenmiyor. Seçimden sonra bir defa bile maaş verilmedi. 871 lira maaş verileceği ve SSK yapılacağı söyleniyor ancak bir gelişme yok. Kime müracaat edeceğimizi de bilmiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını ve maaşların zamanında ödenmesini istiyoruz" dediler. 

     Bafra ilçesinin Darboğaz Mahallesi Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, muhtarların Halk Bankasından neden maaş alamadıklarını merak ettiklerini belirtirken, bir açıklama yapılmadığını da söyledi.

     Darboğaz Mahallesi Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, "Ayın 15'inde maaşımı almaya geldim, maaşımı alamadım. Tekrar Darboğaz Mahallemize gittim, bugün geldim, yine maaşım yok. Daha önce muhtar maaşları Ziraat Bankasında iken her zaman düzgün maaşlarımızı alıyorduk, maaş konusu hiç aksamıyordu. Bazen Ziraat Bankasında eskiden ayın 14'ünde bile ATM'den maaşımızı alıyorduk. Şuanda Halk Bankasında Maaşımız henüz yatmamış. Biz, herkesin ayın 15'inde maaşını almasını istiyoruz. Maaş verememe konusunun devam etmesi büyük yanlış, umarız en kısa zamanda bir açıklama yapılır ya da sorun çözülür" dedi.

                  "HALK BANKASININ İÇERİSİNDE BİRDE SAYGISIZLIK VAR"

     Maaşların gecikmesine tepki gösteren Bafra ilçesinin Elifli Mahallesi Muhtarı Mehmet Gür,"Muhtarlarımız muhtar olalı 4 ay oldu. Maaşımızı hiçbir zaman zamanında almadık. Genelde 3-4 gün gecikmeli olarak hep maaşlarımızı aldık. Halk Bankasının içerisinde birde saygısızlık var. Bankaya gidiyorsun, bankaya gelenlerle ilgilenmiyorlar. Sıra alıyorsun verdikleri sıra ise bir gün sonrası, Halk Bankasında bir gün bekletme sıkıntısı da var. Öbür bankalarda bu tür sıkıntı yok. Bu konunun bir an evvel düzeltilmesini bekliyoruz. Türkiye genelinde muhtar maaşlarının ödenmesinde bir sıkıntı yok. Bafra'da böyle bir durumun olması ilginç" diye konuştu. 

            NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER