NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Bafra ilçe Nüfus Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

   Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Nüfus Müdür vekili İsmail Köylü, Bafra Nüfus Müdürlüğünün Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni İsmail Muşmul, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Nagihan Havuz ve Sözleşmeli Personeli Recep Hazman ve muhtarlar katıldı.

    Bafra İlçe Nüfus müdürlüğü tarafından muhtara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bafra Nüfus Müdür vekili İsmail Köylü," Vatandaşın size gelip mahallenize adres beyanında bulundum demesini beklemeyin.  Siz form D'ler geldiğinde alanda kontrol ediniz. Mahallelerinizde yeni oturuma açılan bina siteleri belediyeye bildiriniz ki, numaralanması gerekiyor. Mühürleriniz okunmuyor. Bazı mühürler çok eski, bazılarının temizlenmesi gerekiyor. Okunmayan mührü geri çeviriyoruz. Bundan da vatandaşlar mağdur oluyorlar ve problem çıkıyor. Bunlara dikkat etmenizi istiyorum. Bir de imzanızı değiştirmiş iseniz bize bilgi verin yeni imza örneklerinizi alalım. Belgelerde farklı imza olduğunda yine işleme almıyoruz" dedi. 

      Toplantıda, muhtarlara  adres kayıt sistemi ile ilgili bilgiler de verildi. 

     Nüfus Cüzdanları hakkında konuşan Bafra Nüfus Müdürlüğünün Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni İsmail Muşmul,"Aile kütüklerine kayıtlı bulunan her Türk vatandaşına nüfus cüzdanı verilmesinde, nüfus müdürlükleri görevlidir. Nüfus ve uluslar arası aile cüzdanı talep belgeleri, nüfus cüzdanı ile başvurulduğunda, nüfus müdürlükleri tarafından düzenlenir. Cüzdan talep belgelerinin elektronik ortamda düzenlemesi esastır. Nüfus cüzdanına ve uluslar arası aile cüzdanlarına hiçbir şekilde kayıt ve işaret konulamaz. Bu cüzdanlar hiçbir kişi,kurum tarafından alıkonulamaz. Ancak ihtiyaç duyulan hallerde kurumlar bir suretini ‘cüzdan fotolarını' saklayabilir. Vatandaşımızın cüzdanını kayıp etmeleri halinde,kişi 18 yaşını doldurduğu kimliğine yapıştırmadıysa, kimliğindeki fotoğraf yada seri numaraları belirgin değilse, nüfus cüzdan talep belgesi düzenleyeceklerdir. Ancak 2001 yılında önce alınan nüfus cüzdanları için köy veya mahalle muhtarlarımız köyünde ya da mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımıza nüfus cüzdanı talep belgesi düzenleyeceklerdir" diye konuştu.

     Bafra Nüfus Müdürlüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Nagihan Havuz ise, muhtarlara nüfus kayıt örneğini anlattı.

      Nüfus cüzdanı konusunun önemli hususları hakkında konuşan Bafra Nüfus Müdürlüğü sözleşmeli Personeli Recep Hazman ise," Nüfus veya uluslar arası aile cüzdanı aile cüzdanı talep belgesi ile nüfus veya uluslar arası aile cüzdanlarına yapıştırılacak olan fotoğrafların aynı olması zorunludur. Talep edilmediği sürece beş yaşından küçüklerin nüfus cüzdanlarına ve nüfus cüzdanı talep belgelerine fotoğraf yapıştırılamaz. 15 yaşından büyük çocuklar için ya da fotoğraflı nüfus cüzdanı düzenlenirken, fotoğraflı nüfus cüzdanı talep belgesi düzenlenecektir.  Nüfus Müdürlüklerince her ayın ilk haftasında adres değişikliğine ilişkin listeler, ‘Form d  listeleri' muhtarlıklara bildirilir. Yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin geçerlilik süresi düzenleme tarihinden itibaren 30 gündür. Muhtar mekansal adres kayıt sisteminden elde edilecek bilgilerin hukuki sonuçlarından mükelleftir" şeklinde konuştu.

NAMIK AZGIN  

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER