ÖĞRENCİLERİN SINAV MARATONU İLGİ GÖRDÜ

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) başladı.

ÖĞRENCİLERİN SINAV MARATONU İLGİ GÖRDÜ

      Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 388 bin 361 aday girdi. Sınav tek oturumda uygulanarak ve 135 dakika sürdü.

       LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer aldı. Testlerde 30'ar soru bulundu ve 45'er dakika cevaplama süresi verildi. Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kağıdı kullanıldı. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

           ÖĞRENCİLER ADETA YARIŞMA GİBİ OLAN SINAVDA TER DÖKTÜ

        Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı.

          Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyeceği bildirildi.  

        Edebiyat-Coğrafya Sınavı ( LYS-3) da yarın yapılacak. Sınava 751 bin 454 aday katılacak. Sınava tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer aldı. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulundu ve 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verildi. LYS-3 ile bu yılki LYS'ler tamamlanmış oldu. 

                          Bafra'da PYBS de pazar günü yapıldı.

        Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamındaki Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 22 Haziran 2014 tarihinde saat 10.00 yerine 14.00'te yapıldı.

         Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında Nuray Kaplan adlı öğrenci rahatsızlandı. Sınavda rahatsızlaşan öğrenci Nuray Kaplan, ambülânsla Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı.

          Öğrenci Nuray Kaplan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

          Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik  gerçekleştirilecek olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 22 Haziran Pazar günü saat 14.00'da yapıldı. PYBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapıldı. Sınavda 100 soru soruldu, sınav süresi 120 dakika oldu.

          NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER