CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY, 'ÇİFTÇİLER MAĞDUR" DEDİ

CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, özellikle sulama amaçlı kullanılan elektriğin aylık faturalandırılması ve her ay üreticilerden istenen rakamların yekûn teşkil etmesi ve elektrik faturalarının içerisinden bilinmeyen bazı ibralarında üreticilerin kafasını karıştığını söyledi.

CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY, 'ÇİFTÇİLER MAĞDUR

    CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay," Bafra çiftçisi, YEDAŞ'a olan borçlarını ödeyemiyor. Gerçekten tarımsal amaçla kullanılan elektriğin aylık faturalandırılması, çiftçilerimizi yani üreticilerimizi zor durumda bırakmıştır" dedi.

    YEDAŞ'a bu konuda ses duyurmanın önemli olduğunu vurgulayan CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, çiftçilerin eskiden olduğu gibi sulamada kullanılan elektriğin aylık dönemler halinde değil de, 2'şer,3'er aylık dönemler halinde, mahsulün çıkış döneminde ödenmesini istediğini bildirdi.                

                     "ÇİFTÇİLERİMİZDEN ÇOK ŞİKÂYET ALIYORUZ"

      Bafra ovasında üretime yönelik çalışmaların hasat döneminin genellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül dönemlerinde olduğunu belirten CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra ovasında, Temmuza kadar üreticilerimiz hep harcıyor. Hep saçıyor, hep toprağa bir şeyler atıyor. Ancak bunların geri dönüşümü başta sebze olmak üzere, Temmuz ayından itibaren, üreticimizin cebine giriyor. Temmuzun başlarında, Haziran ayının sonunda buğday hasadı ile başlayan ovadaki ürünlerimiz, Temmuz ayında kavun, karpuz, biber, domates, patlıcan gibi diğer sebzelerle birlikte girdiye dönüşü eylül ve ekim aylarında da ise, çeltik sezonu ile yazlık sezon bitmiş oluyor. Daha sonra da kışlık sezonda lahana, diğer lahana türlerinden olan yeşilliklerde kış sezonu içerisinde yer almaktadır. Yaz dönemi çiftçilerimizin en darbe ve en zorda olduğu dönemdir. Çiftçilerimiz gübreyi, ilacı, mazotu veresiye alıyor. Yaz döneminde çiftçimiz büyük bir borçlanma dönemindedir. Özellikle çiftçilerimizin bankalara olan kredi borçları şişmiş durumdadır. Çiftçilerimizin bunun üstüne üslük, birde aylık dönemler halinde gelen sulamayla ilgili elektrik faturaları, çiftçimizi adeta çıldırma noktasına getirmiştir. Elektrik faturaları çok yüksek gelmekte, hemde aylık dönemler halinde, bu yıldan itibaren ödenmesi diye başlaması gerçekten üreticimizi zor durumda bırakmıştır" diye konuştu.

          NAMIK AZGIN   

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER