banner221

Özel Hastane İçinde Eczane Açmak Artık Yasak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte özel sağlık kuruluşlarıyla ilgili olarak da yeni düzenlemelere gidildi.

Özel Hastane İçinde Eczane Açmak Artık Yasak

       Sağlık Bakanlığı'nın, 'Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre hasta mahremiyeti ve bilgilerinin gizliliği ilkelerinin ihlal edildiğinin tespiti halinde mesul müdür uyarılacak. İkinci tespitte 1 gün, üçüncü tespitte 3 gün faaliyet durdurulacak. Ruhsat ve faaliyet izin belgesi almadan hizmet verilirse valilik, hastanenin faaliyetini durduracak. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.
                           YASADIŞI TEDAVİYE RUHSAT İPTALİ
       Bakanlıkça uzmanlık belgesi verilmeyen tabipler ile çalışma izinleri ile hakları olmayan tabiplerin çalıştırıldığının tespiti halinde faaliyet 10 gün durdurulacak. Acilde kanuna aykırı ilave ücret alındığının tespiti halinde brüt hizmet gelirinin binde biri tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Aykırı olarak alınan ücretler hastaya iade edilecek. 1 yıl içinde 4 kez uyarılan mesul müdürün 5'incisinde görevine son verilecek. 3 yıl hiçbir özel hastanede mesul müdürlük yapamayacak.
                      HASTANEDE ECZANE VE GÖZLÜKÇÜYE YASAK
      Değişikliğe göre özel sağlık kuruluşlarında aynı binada hastaneeczane ve gözlükçü açılması yasaklandı. Aynı binada sadece görüntüleme hizmeti sunan birimler ve laboratuvarlara izin verildi.
                              KAMERALI SİSTEM KURULUYOR
      Düzenleme ile özel tıp merkezlerine kameralı kayıt yapma zorunluluğu da getirildi. Buna göre hasta mahremiyeti dikkate alınmak kaydıyla, ortak kullanım alanları kamera kayıt sistemi ile kayıt altına alınacak. Kamera görüntüleri herhangi bir olaya karşı izlenilmek üzere en az 2 ay süre ile saklanacak.
                            HABERSİZ DENETİM YAPILACAK
      Özel tıp merkezleri şikâyet, soruşturma veya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olağandışı denetimler hariç olmak üzere, il sağlık müdürlüğünce oluşturulan bir ekip tarafından düzenli olarak denetlenecek. Denetimlerin sıklığı, Bakanlık tarafından belirlenecek.

NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER