SAMSUN’DA HAVAŞ DEVRİ KAPANDI, BAFAŞ GELDİ

Samsun’da Havaalanına yolcu transferlerini bundan sonra HAVAŞ yapmayacak. Samsun’un havaalanı yolcu transfer çalışmalarını artık Samsunlu BAFAŞ yapacak.

SAMSUN’DA HAVAŞ DEVRİ KAPANDI, BAFAŞ GELDİ

                     SAMSUN’DA BAFAŞ DEVRİ BAŞLADI
     
Eski adı HAVAŞ yeni adı BAFAŞ olan firmanın yeni ortakları devir teslim töreninden önce kurban kestirdi. BAFAŞ dua ile hizmete açıldı.
   
 Açılış törenine; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Isuzu Firması Sahibi Cem Şefik, AnadoluIsuzu Genel Müdürü Fatih Tamay, Anadolu Bölge sorumlusu Ferhat Sancaklı, Satışlar Müdürü Tunç Karabulut, Otobüs Satış Müdürü  Fatih Aydın,Bafra Belediye Meclis üyeleri, BAFAŞ firmasının ortakları Erol Esen, Ahmet Esen, Kemal Tanrıverdi, Bayram Öztaş, Çetin Akça ve Ali Şahiner ve turizmle ilgilenen davetli vatandaşlar katıldı.
       H
avalimanları ile Şehir merkezleri arasında Havayolu yolcularına yolcu taşıma hizmetlerini Türkiye genelinde yıllardır sürdürmekte olan Havaş, Büyükşehir kanununda yapılan ulaşım hizmetlerinin yetkisine istinaden son yıllarda İstanbul. Ankara, İzmir Kahramanmaraş, Van, Muğla, Şanlıurfa ve Antalya gibi birçok Büyükşehirlerin havalimanlarında yolcu transfer hizmetleri ihalelerim kaybederek bu illerde hizmet yapamazken Samsun da Büyükşehir Belediyesinin 10 Aralık 2015 tarihinde Çarşamba Havalimanı Hatlarını Havalimanı Çarşamba ve Terme İlçesi ile Havalimanı Samsun Şehir Merkezi, Atakum, 19 Mayıs,Bafra, Alaçam ve Yakakent İlçelerinin tamamının yolcularının havalimanına taşınması hususunda Ukome ve Meclis Kararlan doğrultusunda 10 yıl süre ile yolcu taşıma ihalesine Havaş m da ihaleye katılması sonucunda ihaleyi kaybederek, İhaleyi Bafra merkezli İbrahim Şen Lamirjen Tur firmasının kazandığım dolayısıyla, Çarşamba Havalimanından Samsun istikametine giden ve gelen yolculara yapılacak bu hizmetin Lamirjen Tur tarafından yapılacağı bildirildi.
           HAVAALANI ULAŞIMINDA İHALEYİ BAFRALI FİRMA KAZANDI 
     
 Havalimanları ile Şehir merkezleri arasında Havayolu yolcularına yolcu taşıma hizmetlerini Türkiye genelinde yıllardır sürdürmekte olan Havaş, Büyükşehir kanununda yapılan ulaşım hizmetlerinin yetkisinin değişimine istinaden İstanbul, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş, Van, Muğla, Şanlıurfa ve Antalya gibi birçok şehirde yolcu transfer hizmetleri ihalelerini kaybetmişti.
     
 Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Aralık 2015 tarihinde aldığı karar doğrultusunda Çarşamba Havalimanı Hatlarını (Havalimanı Çarşamba ve Terme ilçesi) ile (Havalimanı Samsun Şehir Merkezi, Atakum, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent İlçelerinin) tamamının yolcularının havalimanına taşınması ihalesini Havaş kaybetti.
       İhaleyi 10 yıl süre ile Bafra merkezli İbrahim Şen Lamirjen Tur firması 2 milyon 350 bin TL bedelle kazandı.
       Çarşamba Havalimanı’ndan Samsun istikametine giden ve gelen yolculara yapılacak tüm hizmetlerin bundan sonra Samsunlu Lamirjen Tur tarafından yapılacağı bildirildi.
                         15 ARAÇ, 25 PERSONEL HİZMET VERECEK
       Lamirjen Tur firması sahibi Şükrü Şen, Çarşamba Havalimanı hatlarında yedi yıldır 15 Araç ve 25 personel ile yolcu taşıması yaptıklarını, akabinde yolcuların hizmet konusunda daha önceki deneyimlerine istinaden zorluk yaşamayacaklarını belirtti.
        Şen, Hizmette çalışacak olan araçların tamamının 2016 Model, Konforlu, Kamera, Ses ve İnternet sisteminin bulunduğunu, dolayısıyla kısa mesafeli hatlarda dahi deneyimli personelleri sayesinde yolcuların gündüz ve gecenin her saatinde rahat ve konforlu bir şekilde seyahat edebileceklerini; Atakum ilçesinde ise Barış Bulvarı ile Abdullah Gül Bulvarı Güzergâhlarında hizmet vereceklerini dile getirdi.
                                 ADI BAFAŞ OLDU
         Şen, İhaleyi LamirjenÜnvanı adıyla kazandıklarını ancak, Lamirjen isminin yerli isim olmadığından yolcularımızın zihinlerinde taşıyıcı firma ismini daha kolay ve çabuk hatırlamaları amacıyla Ticaret Sicil Gazetesinde Değişiklik yaparak BAFAŞ olarak tescil yapıldığını belirtirken, bundan sonra havalimanı yolcu taşımacılığı için yolcuların uçaklara yönelik olarak şehir merkezi ve ilçelerden nerelerden servis araçlarına binecekleri ve servis ara durakları ile araçların kalkış saatleri hakkında kendilerine 7/24 olarak 0544 925 5555 – 0544 935 5555- 0544 945 5555 ile 0362-542 82 00 numaralı telefonlardan ulaşabileceklerini hatırlattı.
         Şen, ayrıca firma ortaklarının yapısının her açıdan güçlü olduğunu Büyükşehir taşımacılığında ortaklarının Bafralı iş adamları Erol Esen, Ahmet Esen, Kemal Tanrıverdi, Bayram Öztaş, Çetin Akça ve Ali Şahiner olduğunu belirterek; Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistem Daire Başkanlığının taşımacılık hakkında verecek olduğu kararlara kesinlikle uyacaklarını ve Yapmış olduğu Hizmetlerden dolayı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ettiğini belirtti.
                   NAMIK AZGIN  


 

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER