banner223

SAMSUN’DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ DÜZENLENECEK’

Samsun Turizmciler Derneği, Turizm Haftası’nda Samsun mutfağını tanıtmak ve Samsun’da alternatif bir turizm modeli olarak ot yemekleri turizmini geliştirmek amacıyla, “Yöresel Ot Yemekleri Festivali” düzenleyecek.

SAMSUN’DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ DÜZENLENECEK’

          Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.

         Ziyarette, Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Turizm Haftası’nda düzenleyecekleri, “Yöresel Ot Yemekleri Festivali” hakkında Başkan Murzioğlu’na bilgi vererek, destek istedi. Dilek Genç, projenin amacının Samsun mutfağını tanıtmak ve Samsun’da alternatif bir turizm modeli olarak ot yemekleri turizmini geliştirmek olduğunu ifade etti.

               ‘DOĞAL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLER ORTAYA ÇIKARTILACAK’

            Projeyle birlikte Samsun’un doğal ve kültürel zenginliklerini de ortaya çıkarmaya çalışacaklarını belirten Dilek Genç, “Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel ot yemekleri yapan ve yöresel ot toplayan katılımcılar arasında yarışmada düzenleyeceğiz. Nisan ayında Sevgi Kafe yanında bulunan alanda yapılacak olan yarışmada Aşçılar Federasyonu ve OMÜ Ziraat Fakültesinden jüri olarak katılımlar olacak. Festival kapsamında ilçe stantları da oluşturarak hem ilçelerimizin hem de yemeklerinin tanıtımlarını yapacağız. Ayrıca, TR 83 Bölgesi illerinin şehir ve yemek tanıtım stantları da açılacak. Çok renkli geçeceğine inandığımız festivalde Samsun’da bulunan hemşeri dernekleri de organizasyonumuza katılarak kendi yöresel yemek sunumlarını yapacak. Başta Büyükşehir Belediyemiz ve OKA olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca desteklenen festivalimize sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

    'İLİMİZDE ZENGİN BİR OT KÜLTÜRÜ VAR FAKAT SOFRAYA GELMİYOR'

            Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, Samsun’un çok zengin bir kültüre sahip olduğunu söyleyerek, “Turizm Haftası çerçevesinde böyle bir festivalin yapılmasının kentimize değer katacağını düşünüyorum. Samsunumuz çok çeşitli bir kültüre sahip ve her yörenin kendine göre yemekleri var. Bunların içinde çeşitli otlardan yapılan yemeklerimiz de mevcut. Samsun’da kırçaldan tutun sırgana kadar çeşitli ot yemekleri mevcut. Çoğumuz ot yemeklerini isim olarak biliyoruz ama tat olarak pek bilmiyoruz. İlimizde zengin bir ot kültürü var fakat sofraya gelmiyor. Bu kültürü tanıtmak adına bir yerlerden başlamak lazımdı. Sizleri böyle bir işe başladığınız için kutluyorum.  İnşallah devamı da gelir. Biz de Oda olarak düzenleyeceğiniz festivale elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu. 

         KÖKSAL ÖNER 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER